Пълна зала чакат на дербито „Рилски спортист” – „Галил Гилбоа”

Filed under: Баскетбол |

1200 фенове ще приветстват самоковци си за спечеленото 3-о място в турнира за националната купа

Пълна зала очаква днес баскетболистите на „Рилски спортист”. Самоковци излизат от 18:00 часа срещу „Галил Гилбоа” (Израел) в мач от Балканската лига, а привържениците на отбора ще приветстват своите любимци, които миналата седмица спечелиха бронзовите медали в турнира за Купата на България.

От фенклуба на „Рилецо” гарантираха, че минимум 1200 зрители ще заемат местата си по трибуните. Запалянковците подготвят специални плакати, с които да се отблагодарят на играчите за извоюваното трето място във Варна.

„Нямаше как да подкрепяме тима в морската столица по обясними причини. Затова срещу „Галил Гилбоа” ще изкажем благодарността си към момчетата, треньорите и техния труд. Заедно можем да победим коравия израелски състав”, споделиха част от най-верните запалянковци на „Рилски спортист”.

С постигнатата убедителна победа във вторник над „Кавала” като гост израелският тим оглави класирането с актив от 11 точки. Самоковци са пети в подреждането, но ако се справят със съпротивата на евреите могат за изскочат втори, непосредствено след „Левски”, който вчера късно вечерта излезе срещу черногорците от „Теодо”.

Съдии на днешния мач са Драган Нешкович, Георгиос Танацис и Саша Маричич. Дежурен представител на лигата пък е гръкът Николаос Завланос.

В редиците на домакините всички са на бойна нога, като се изключи лекуващият скъсани връзки в задната част на бедрото юноша на клуба Любомир Киров. Младокът вече чувства подобрение след наложената му от лекарите физиотерапия и може да поднови занимания с топка още през следващата седмица.

 

На снимката: Врящ казан очаква израелците в „Арена Самоков” днес.

 

 

Spread the love