Преизбраха Димитър Божиков за председател на Областния съвет на БЧК в Пиринско

Filed under: Регион |

Димитър Божиков е новият председател на Областния съвет на БЧК в Пиринско. Той бе преизбран единодушно за трети пореден мандат на Общо отчетно-изборно събрание на червенокръстката организация. Зам.-председател стана Кирил Александров от Благоевград. Форумът събра десетки гости в зала „22 септември” в Благоевград. Сред тях бяха областният управител Костадин Хаджигоев, кметът на общината Атанас Камбитов, председателката на ОбС Даниела Савеклиева, председателя на БЧК Христо Григоров, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Калин Каменов.

Кметът Камбитов изтъкна, че община Благоевград има дългогодишно партньорство с БЧК и обяви, че на следващата сесия на Общинския съвет ще внесе предложението Христо Григоров да стане почетен гражданин на Благоевград.

Даниела Савеклиева пък сподели, че е имала някакъв проблем и след обаждане по телефона на шефката на БЧК – Благоевград Йорданка Стойчева веднага е получила помощ, при това без да знае тя с кого точно разговаря.

Председателят на БЧК Христо Григоров пък се похвали, че през последната година броят на доброволците към организацията рязко се е увеличил. „Непрекъснато расте и членската маса на младежката организация, което е не само гаранция за развитието на БЧК, но и гаранция за бъдещето на България. Това са деца, които са се докоснали до високи ценности и те ще бъдат добри граждани на страната ни“, заяви Христо Григоров.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1 Димитър Божиков бе преизбран за трети пореден мандат.

2 Гостите изслушаха отчета за дейността на червенокръстката организация.

Spread the love