Шефът на българските читалища благодари със статуетки на първите мъже на Кюстендил

Filed under: Кюстендил |

 Николай Дойнов поиска от ОбС председателя Иван Андонов да се възроди хумористичният конкурс „Пауталия”

Плакети, статуетки и грамоти връчи председателят на Съюза на българските читалища Николай Дойнов на кмета на Кюстендил Петър Паунов и шефа на минипарламента Иван Андонов. Отличията са в знак на благодарност към първите мъже в областния център, които поддържат жив огъня в града.

“За нас Кюстендил се е превърнал във фестивален център, който събира в себе си различни изкуства и хора от цял свят и по този начин подпомага българската култура. В чест на 135-годишнината от Освобождението на България ние решихме да ги удостоим с две еднакви награди, но просто фигурите са различни. Както знаем, в един оркестър всеки свири на различен инструмент. И все пак искам да кажа, че господин Андонов е музикант, който познава добре същността на културата, а господин Паунов е един мениджър, подпомагащ културните прояви”, каза председателят на Съюза на читалищата Николай Дойнов. Той направи уговорката, че наградите се връчват преди старта на провеждане на многото фестивали в Кюстендил. “Ние ще участваме както можем и ще подпомагаме това желание на хората заедно да сътворяват изкуство”, уточни Дойнов

Неговата препоръка към Иван Андонов е в Кюстендил да се възроди хумористичният конкурс “Пауталия”, през който са минали всички големи комици на България. “Пожелавам да го възстановите. Успех, а ние винаги ще бъдем с вас”, завърши Дойнов.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1-Николай Дойнов и Иван Андонов

 

Spread the love