Любен Корнезов и Петър Димитров напускат политиката

Filed under: България |

Депутатите от БСП Любен Корнезов и ексикономическият министър Петър Димитров обявиха, че напускат политиката.

Запитан дали парламентарната група на БСП не губи един от най-ценните си хора, Корнезов каза, че има и други достойни. „В края на краищата човек трябва да знае кога да слезе от коня. Мисля, че вече ни е време“, добави видният конституционалист, уважаван и от свои, и от чужди.

Депутатът допусна, че ще му липсва парламентът и въпреки това е непоколебим. „Всичко си има начало и край. Трябва с достойнство човек да извърви своя път.
Колкото богат бях преди 20 години във Великото народно събрание, толкова богат, може би много по-богат, излизам оттук, но не с финикийски знаци“, заяви Корнезов.

Запитан какво възнамерява да прави оттук нататък, Корнезов без колебание заяви, че ще продължи преподавателската си работа.
Той каза, че учи младите юристи как се пише искане до Конституционния съд, как се защитава и изтъкна: „То е висш пилотаж в правото“ и допълни, че има своите студенти и има още много неща да напише, но не мемоари.

Помолен да каже своята преценка оттук нататък на БСП млади или опитни хора й трябват, Корнезов заяви, че и млади, и опитни.
„Младостта е хубаво нещо и аз съм бил млад, и аз съм мечтал, и аз съм гледал този свят по друг начин, но трябва и опит. Особено в законодателството и в управлението на държавата трябва опит. В парламента пък, и във всяка една длъжност, са нужни знания и опит“, подчерта Любен Корнезов.

 

Spread the love