Пийте една студена вода, преди да го наречете глупак

Filed under: Глас Свише |

Понякога е важно да спрете да говорите и да чуете какво ви се казва, защото ще чуете много истиниЛипсата на мълчание е разрушила немално връзки, а непроведените разговори, забавени във времето, са отнели бъдещето на много влюбени птички. Ето защо умението да знаете кога да говорите и кога да мълчите, е от огромно значение в света на любовта. Каква е първата ви асоциация с думата „жена“? Навярно в първите места от списъка ви се подрежда „говори“, всъщност „говори ужасно много“. Няма какво да си кривим душата, напълно вярно е. Жените не спират да говорят дори тогава, когато е добре да си държат езика зад зъбите.

„Който не умее да мълчи, той не е способен и да говори.“
„Имаме две уши, за да слушаме повече, и една уста, за да говорим по-малко.“ „Мълчанието е злато.“ „Казана дума, хвърлен камък.“

Понякога просто трябва да преглътнете думите, за да не провалите иначе нещо красиво в отношенията ви с партньора. Защото думите не се забравят, а остават дълбока следа в съзнанието на хората. И макар и в спора да се ражда истината и това да е естествена част във всяка връзка, определено моментът, в който сте безкрайно бесни на половинката си, не е подходящ да си разменяте хапливи реплики. Успокойте топката до нормални стойности на агресия и тогава подходете с разумен и премислен разговор, защото в противен случай нищо чудно да съжалявате за думите си. И приемете, че невинаги сте прави и понякога е важно да спрете да говорите и да чуете това, което ви се казва, защото си нямате и понятие колко много истини може да откриете в нечии други думи. Навярно сте попадали на такива жени, които винаги имат мнение по всички въпроси, ужасно компетентни са, или поне за такива се имат. Никой не обича многознайковци и никой не приема насериозно, защото в общия случай те говорят много, но нищо не казват. А в тази връзка… понякога мълчанието говори много повече и съдържа в себе си много повече смисъл от думите.

 

Spread the love