„Рилски спортист” с 10 поредни грешни стъпки в елита

Filed under: Баскетбол |

10 поредни загуби нареди в Националната баскетболна лига женският тим на „Рилски спортист”. В последния кръг отборът, воден от бобошевския специалист Иван Лепичев, спука гума срещу „Левски” – 58:88, и продължава да чупи антирекорди в първенството.

Самоковки регистрираха по-слаби показатели в почти всички елементи от играта (борбата под коша – 27:35, завършващите подавания – 10:22, отнетите топки – 2:5, грешките в хода на мача – 14:11), но все пак изненадаха с необичайно висок коефициент на успеваемост при стрелбата от тройката – 59%. Това им постижение обаче не стигна дори и за почетно поражение.

Срещата ще се запомни и с факта, че центърът на домакините и втора най-добра реализаторка от началото на сезона – Цветелина Николова, не успя да отбележи нито един кош. Тя се отчете със 7 борби в подкошието.

Най-дейни в редиците на „Рилецо” очаквано бяха американката Ан Фаръл и намиращата се в отлична форма напоследък Еми Ушагелова. Двете вкараха по 13 пункта. Точка по-малко пък отбеляза Моника Тодорова.

Изненадата в състава на „Левски” дойде от Даниела Петева, която избухна с 20 точки, включително 8/11 от зоната за 3 точки.

В следващия кръг тази сряда „Рилски спортист” има тежка визита на новака „Хасково”. Двубоят започва от 18,00 часа в местната зала „Дружба”.

На снимката: Самоковки пиха по една студена вода срещу „Левски”.

 

 

Spread the love