Оставиха в ареста обвинения за бомбата пред “Евророма” Николай Йовев

Filed under: Последни |

Окръжен съдия Илияна Стоилова отново постанови най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” за Николай Йовев – един от задържаните за взрива на клуб „Евророма” в Сандански.

На няколко пъти бе поискан отвод на прокурор Роза Мавродиева и съдия Илияна Стоилова на заседанията за определяне мярката за неотклонение на Николай.

Вчера обаче мярката отново бе гледана от съдия Стоилова и същия обвинител. В подкрепа на Йовев дойдоха председателят на гражданско сдружение СИЛА, Людмила Манова и фенове на ФК „Пирин”. На влизане в залата Костадин Капчин каза: „Прокуратурата трябва да се самосезира по този случай. Не може 9 месеца да лежиш в следствен арест по обвинение за убийство без абсолютно никакви доказателства. Има повдигнато обвинение, без да е вкарано в съда. В момента се гледа само мярката за неотклонение”.

„Аз не очаквам нищо друго, освен да го оставят в ареста, защото съдийката е предубедена”, бе категоричен той и посочи, че недоумява защо е така. ”Беше назначена проверка от Апелативен съд – София. Смениха я съдийката за едно дело и сега е пак тя. Не знам…”.

Повече подробности в печатното изднаие

Spread the love