Чимев заминава на протеста за Джамията в Кюстендил

Filed under: Дупница |

Кметът Методи Чимев ще подкрепи мирния протест на дупничани срещу претенциите на Мюсюлманското вероизповедание за собственост на Джамията в Дупница, съобщиха от общината.

Градоначалникът ще бъде пред съда в Кюстендил, където днес от 14,00 часа ще се гледа делото по искането на Главното мюфтийство за собственост на Джамията. „Уважавам правото на всеки един човек да изповядва различна религия, но тук става въпрос за една ценност, за един паметник на културата, който е свързан с историята на нашия град. Разбрах, че мнозина дупничани ще пътуват до Кюстендил, за да изразят гражданската си позиция по случая. И преди време казах, че съм готов да инициирам подписка, ако се наложи, но Джамията трябва да остане паметник на културата в Дупница. Разбира се, че ще бъда пред съда, за да подкрепя тази позиция. Използвам възможността да призова да не се правят опити за вадене на политически дивиденти от това, защото в Кюстендил ще бъдат граждани с различни политически пристрастия, обединени от една идея – Джамията да остане паметник на културата”, коментира кметът Чимев.

Както писахме, близо 600 души са готови днес да заминат за областния град и да протестират по време на гледането на делото. Протестиращите ще бъдат водени от архиерейския наместник Георги Паликарски и лидера на партия „Атака” Методи Стойнев.

Снимка: Методи Чимев

 

 

Spread the love