Самоков и Куманово спорят за домакинството на финалната четворка в Балканската лига по баскетбол

Filed under: Баскетбол |

 „Левски” няма да се бори за домакинство заради заетостта на зала „Универсиада” 

Самоков и Куманово са двата варианта за домакини на финалната четворка в тазгодишното издание на Балканската лига.

Освен „Рилски спортист“ и „Куманово“ другите два отбора, които се класираха за полуфиналите в престижната надпревара, са „Левски“ и настоящият шампион „Галил Гилбоа“ (Израел).

„Сините“ няма да кандидатстват за домакинство, тъй като се оказа, че столичната зала „Универсиада“ е заета в периода 19-21 април, когато са датите за финалите. Тимът от обетованата земя пък бе домакин миналата година и по регламент не може да приеме четирите полуфиналиста отново.

Така съперник на самоковския клуб за домакинството остава македонският град Куманово, който разполага с 5-хилядната „Спортна зала“. Съоръжението не е в цветущ вид, но пък почти винаги е изпълнено до краен предел.

„Рилски спортист“ веднъж вече бе домакин на финалната четворка в лигата. Това се случи през 2009 година, когато самоковци триумфираха с купата след епичен успех над македонския „Работнички Фершпед“ (84:77).

 

Текст за сн:
81- „Арена Самоков” е с големи шансове отново да домакинства на финалната четворка в Балканската лига, както бе през 2009 година.

Spread the love