Цветан Цветанов начело на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ в Пиринско

Filed under: Благоевград |

Досегашният вицепремиер и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще оглави листата за кандидат-депутати на ГЕРБ в Благоевградска област. На заседание на Изпълнителната комисия на партията завчера е решено името на спрягания до този момент за водач Мирослав Найденов да бъде изтеглено от всички кандидатдепутатски листи. За водач на листата в Благоевградска област е определен председателят на националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов.  

Идването на Цветанов в Благоевград е изключително силен ход на доскоро управляващата партия, коментират запознати. Регионът е познат на Цветанов още от 2005 година и почти няма населено място в Югозапада, което бившият вътрешен министър да не е посетил. Още повече че по време на всички общински изборни събрания на ГЕРБ името на Цветанов неизменно беше номинирано от голям брой членове. С издигането под №1 в листата на Цветан Цветанов най-голямата партия в България прави сериозна заявка за вкарване на максимален брой депутати от Пиринско.

От пресслужбата на партията не обявиха официално кандидатдепутатската листа на ГЕРБ. След партийното заседание обаче се коментираше, че най-много номинации спечелил досегашният депутат Йордан Андонов, втора е областната лидерка на партията Даниела Савеклиева. След нея се нареждат Лазар Андреев, шефът на Пътно управление – Благоевград Иван Кунев и директорът на РЗИ д-р Огнян Чилев. Номинации получили и заместник-кметът и бивш областен управител Валери Смиленов, бившият шеф на Агенцията за закрила на детето Калин Каменов, бившият учител в ПГЕЕ „Никола Вапцаров” Любомир Терзийски, младежкият лидер на партията Андрей Новаков, както и зам.областният управител Георги Баханов, Кирил Стамболиев, бившата учителка Дияна Драчева, Венцислав Хросинков, Александър Равначки, Радослав Стойнев и Евгени Бибов.

 

Снимка:  Цветан Цветанов

Spread the love