Волен Сидеров блокира достъпа до МС, недоволен от Райков, нарече го простак

Filed under: България |

„Атака” се опита със сила да нахълта в Министерския съвет 

Лидерът на „Атака” да дойде на цивилизован раговор, защо вика по мегафон, заяви премиерът

Лидерът на партия „Атака“ Волен Сидеров блокира достъпа на журналисти до сградата на Министерския съвет и се опита със сила да влезе на заседанието на кабинета. Той дори си позволи да обиди служебния премиер Марин Райков, наричайки го „простак“.

По време на днешното заседание на правителството около 200 привърженици на „Атака“ протестираха пред Министерския съвет. Лидерът им Волен Сидеров настоя да присъства на заседанията на кабинета. По думите му в момента няма парламентарен контрол и затова е наложително гражданите да получат право да присъстват на заседанията на кабинета. Сидеров се опита да отвори със сила една от вратите на Министерския съвет, но бе спрян от охраната. Преди това направи безуспешен опит да влезе с журналистическата си карта на телевизия „Алфа“, но му бе отказано, защото не е акредитиран. Журналистите, отразяващи работа на правителството, имат специална акредитация за Министерския съвет. Вбесен заради отказания му достъп, лидерът на „Атака“ си позволи да отправи обиди към служебния премиер, като заяви: „Марин Райков за мен е един простак, който ни унижава да стоим на входа“.

Отговорът

„Нямам нищо против всеки гражданин да изразява своите становища и критики, но не мога да разбера защо един политически лидер държи да говори с мен с мегафон”, каза след заседанието на кабинета премиерът Марин Райков, визирайки опитите на Волен Сидеров да влезе със сила в сградата на Министерския съвет. Райков добави, че вече е отправял покани, за среща с Волен Сидеров.
„Посланието за революционна бдителност е разбираемо, да се упражнява контрол върху МС, също е разбираемо, но все пак трябва да бъдем оставени да работим. Правителството няма да се превърне в предизборна платформа на която и да е политическа сила“, заяви премиерът.

В петък Волен Сидеров бе поканен на среща със служебния премиер, обаче лидерът на „Атака“ отказа да отиде. Аргументът бе, че настояват да присъстват на правителствените заседания.
”Да се упражнява контрол върху работата на Министерския съвет, е изключително благородно, но все пак трябва да му се позволи и да работи. Тази шумова среда не беше комфортна, защото обсъждаме нещо важно”, добави служебният премиер.

 

 

Spread the love