. Бай Ганьо и Шарл Перо на гости в школото в Самораново

Filed under: Регион |

За Международния ден на детската книга

Ханс Кристиан Андерсен, Шарл Перо и Бай Ганьо гостуваха на учениците от ОУ „Христо Ботев” в дупнишкото село Самораново по случай 2 април – Международния ден на детската книга.

В специално създаден кът възпитаниците на школото се забавляваха, четейки в захлас за премеждията на героите, родени от перото на любимите им автори. Най-малките рецитираха стихотворения, четоха по роли приказки и гледаха филмирани Андерсенови творби. Бай Ганьо и Иречек дойдоха в класната стая чрез умелата игра на седмокласниците Томас Веселинов и Веселин Гиздов, които влязоха в кожата на любимите Алекови герои. Подготвени бяха презентации за Андерсен, Шарл Перо и Братя Грим. С оригиналното си есе „Как мишката изяде книжката” Михаела Николова призова съучениците си да обичат детските книги и да четат.

Празникът не мина без музикално оформление. Петьо Пиперевски изсвири музикални залъгалки на китара, а всички в един глас запяха, когато прозвучаха „Ульiбка” и Che sara.

Празникът завърши с викторина „Познай автора”. Бурните аплодисменти на публиката бяха награда за участниците със закачени цветя с надпис „Аз обичам да чета”.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Всички запяха „Ульiбка” и Che sara. 735

2.Томас Веселинов и Веселин Гиздов се превъплатиха в ролята на Бай Ганьо и Иречек. 751

3. Петьо Пиперевски забавлява съучениците си с музикални залъгалки. 732

 

Spread the love