Второ място в листата искат социалистите от Гоце Делчев, Корнелия Нинова си тръгна с голям букет от рози

Filed under: Гоце Делчев |

Тодор Радуилов с най-много номинации за избираемо място в Пиринско

Общинска конференция на БСП в Гоце Делчев определи с тайно гласуване двете кандидатури за кандидатдепутатската листа на социалистите, която официално ще бъде подредена в неделя в Благоевград. Четири бяха номинациите за двете места, които местната организация излъчи. След тайния вот най-много гласове събра кандидатурата на общинския лидер инж. Тодор Радулов, за когото от 83-мата делегати гласуваха 74-ма. За младата адвокатка Магдалена Пиринска, която е и общинска съветничка в момента, гласуваха 41 делегати. В урната бяха намерени и 3 недействителни бюлетини. От надпреварата за депутатската листа отпаднаха общинските съветници Димитър Бояджиев и Тодор Стефанов, които поздравиха спечелилите и им пожелаха успех. Гоцеделчевските социалисти заявиха категорично, че второто място в листата на БСП в Благоевградска област трябва бъде за техния кандидат и заръчаха на лидерите си в неделя да отстояват много твърдо позицията им. „Ако Гоцеделчевският регион не получи второто място в листата, не можем да разчитаме на никаква мотивация на избирателите да подкрепят на 12 май БСП”, коментираха делегати. Чуха се и гласове за оттегляне на кандидатурите, ако Гоце Делчев не получи второто място в Пиринската листа. Имаше и по-драстични коментари за бойкотиране на изборите и за призоваване членовете и симпатизантите на БСП от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча на 12 май да гласуват по съвест. Хората изказаха притесненията си дали е удачно водач на листата да бъде областният лидер на БСП Емил Костадинов. Той е съпруг на Анушка Костадинова, бивш гл. архитект на община Гоце Делчев, чието име слухове свързваха със скандалния проект за джамията в града, предизвикал сериозно недоволство сред християните. Въпреки че неколкократно кметът Владимир Москов и общинското ръководство категорично заявиха, че такъв проект няма, местната опозиция не спря да шуми по случая. От залата се чуха гласове Емил Костадинов в неделя сам да предложи на центрата на БСП да го изпратят в друг избирателен район, а пиринската листа да оглави Корнелия Нинова, която има най-много номинации в Гоцеделчевско.

На общинската конференция присъстваше и ексдепутатката Корнелия Нинова, която се отчете пред избирателите и съпартийците си. Общинските председатели на Гърмен, Сатовча и Хаджидимово Мариана Стругова, Милко Серкьов и Румен Боянин благодариха на Корнелия Нинова за добре свършената работа в 41-вото народно събрание. Всички се обединиха около искането на делегатите регион Гоце Делчев да получи второто място в пиринската листа на БСП. С букет червени рози, отлична оценка за работата си, целувки и признателност гоцеделчевските социалисти се разделиха с Корнелия Нинова.

”Сърцето и телефонът ми остават винаги отворени за вас”, заяви Корнелия Нинова и призова гоцеделчевските социалисти да не допускат противоречиви изказвания, а да се обединят, защото ги чака много работа и тежки избори. „Като народен представител съм провела 1080 срещи с хората от областта и регион Гоце Делчев. 226 пъти съм се изказвала от трибуната на Народното събрание за тютюна, болниците, горския с сектор, обществени поръчки, земеделски субсидии и др., по които теми съм защитавала интересите на моите избиратели и жителите от областта. От трибуната на Народното събрание зададох 220 въпроси и питания, внесох 6 закона, 20 законопроекта и др. Съжалявам, че не можах да спася много професионалисти, членове и симпатизанти на БСП, от политическите чистки през последните 4 г. и че на много хора не можах да помогна персонално”, сподели Корнелия Нинова. Нейните прогнози за следващия парламент са, че БСП ще има 95 депутатски места.

Повече подробности в печатното издание

Spread the love