„Марек Юнион-Ивкони” е фаворит за победа днес, чакам публиката в Дупница да окаже страхотна подкрепа на шампионите

Filed under: Бейзбол |

Треньорът на „Нефтохимик” преди решителния полуфинален мач:

„КВК Габрово” чака на финалите в Суперлигата победителя от сблъсъка между дупничани и бургазлии

Трети мач между „Марек Юнион-Ивкони” и „Нефтохимик 2010” днес в Дупница ще определи кой от двата отбора ще се изправи срещу „КВК Габрово” (Габрово) във финалната битка за шампионската титла на България по волейбол. До днешната среща се стигна, след като бургазлии спечелиха втория полуфинален двубой с 3:1 гейма (20:25, 25:17, 25:22, 25:22) и изравниха победите до 1:1.

След победата треньорът на бургазлии Даниел Пеев коментира пред медиите, че за него „Марек” е фаворит в третия двубой, а и феновете на дупничани със сигурност ще са седмият играч в мача днес. „Марек продължава да е фаворит в полуфинала. Третата среща ще се играе в Дупница. Там залата е малка, „Марек” ще има страхотна подкрепа от най-верните си фенове, а освен това възпитаниците на Найден Найденов играят много силно вкъщи. Ние ще се опитаме също да играем силно в Дупница. Искам да покажем това ниво на игра, което демонстрирахме в Добрич. Ако го направим, имаме шанс за успех“, коментира Пеев.

Иначе в мача в Добрич „Марек Юнион-Ивкони” наложи надмощие в първия гейм, който спечели с 25:20. Във втория гейм „Нефтохимик” поведе от самото начало и го затвори с категоричното 25:17. И в третата част инициативата беше на страната на момчетата на Даниел Пеев. Шампионите успяха да заличат четирите точки изоставане, което имаха на първата задължителна пауза, и изравниха при 15:15. „Нефтохимик” обаче продължи да поддържа контрол над резултата и Петър Христов заби успешно за крайното 25:22.

Четвъртият гейм беше най-интересният в мача. „Марек” пръв наруши равновесието и поведе с 12:9, но „Нефтохимик” не се забави с отговора и обърна до 13:12. След второто техническо прекъсване пък момчетата на Найден Найденов успяха да обърнат за 17:16. Битката продължи да бъде равностойна до 22:22, след което бургазлии щурмуваха победата с 3 поредни точки.

За днешния сблъсък един от водещите букмейкъри Sportingbet определя дупничани като фаворити и дава коефициент от 1:25 за победа на „Марек” и 3:40 за победа на „Нефтохимик”.

Снимка: „Марек Юнион-Ивкони” и „Нефтохимик 2010” ще определят втория финалист в Суперлигата.

Spread the love