Иван Ибришимов прегази соцлидера Станислав Павлов, „Позитано” 20 го класира втори след Мая Манолова в червената листа

Filed under: Дупница |

Появата на стоматолога разцепи дясното пространство, кумецът Вергил Кацов от ОДС му дава рамо, съпартийката му Лорета Николова тръгва с ЛИДЕР! Дупничани са категорични: Ако Иван е първи, БСП ще спечели три мандата в Кюстендилска област   

Иван Ибришимов е скритото оръжие на БСП в Дупница. Социалистите в областта са решили той да влезе втори след Мая Манолова. Кандидатурата му гарантира сигурен депутатски мандат в следващия парламент. Прогнозата, че Станислав Павлов ще влезе в депутатската листа, се оказа преувеличена и както писа вестник „Вяра” – абсолютно несъстоятелна.

Иван Ибришимов е от умерените червени, със стилно поведение в живота и премерени политически реакции. Той е популярен стоматолог, който върти сериозен бизнес. Има три кабинета в Дупница и селата, работи и като стоматолог и в Медицинска академия в София. Много бедни хора си спомнят жестовете му да им лекува зъбите без пари. Според близки до стоматолога силно рамо на Иван Ибришимов ще даде неговият кум – общинският съветник от ОДС, бивш земеделски лидер Вергил Кацов. Подкрепата на кума му няма да е за първи път, той подкрепи Иван Ибришимов и на миналите парламентарни избори, но тогава съдбата обърна гръб на младия кандидат-депутат.

Дупнишките социалисти са разочаровани от факта, че Иван Ибришимов не е първи в листата. Те са категорични, че ако Иван Ибришимов води листата, социалистите в 10-и кюстендилски многомандатен избирателен район ще си осигурят 3 места в листата.

Любопитна подробност е, че спряганият за втори в листата Станислав Павлов е вън от класацията, а лидерката на жените Весела Монева си е направила отвод. Отвод си е направил и общинският съветник и зам.-председател на партията Асен Башленски. Двамата не се противопоставят на Ибришимов, а просто се консолидират зад него.

Иван Ибришимов е потомствен социалист. В момента неговият чичо Асен Илиев, с когото живеят в една къща, също е общински съветник от БСП. Появата на Иван Ибришимов на „бойното поле” раздроби на парчета дясното пространство. Вергил Кацов твърдо застава зад Ибришимов и най-вероятно той няма да се кандидатира за депутат. Неговата съпартийка – дългогодишната общинска съветничка Лорета Николова, пък отскоро гравитира към партия ЛИДЕР.
Снимки:

1. И. Ибришимов

2. В. Кацов

Spread the love