Машинист стана изпълнителен директор на БДЖ

Filed under: Актуално от днес |

45-годишният Чавдар Трендафилов е новият изпълнителен директор на БДЖ. Това бе решено на първото заседание на новите членове на Съвета на директорите на холдинга.

В петък министърът на транспорта Кристиян Кръстев направи промени в Съвета на директорите на БДЖ, като освободи досегашния председател Владимир Владимиров и Емил Иванов, а на техните места назначи Трендафилов и юриста Николай Найденов.
Промените бяха направени дни след като Кръстев обяви, че е недоволен от начина, по който компанията е управлявана. „Състоянието на БДЖ е под всякаква критика“, каза още служебният министър.
На днешното заседание бяха разпределени функционалните задължения на всеки един от членовете на борда. След направени обсъждания за председател бе избран Велик Занчев, а за заместник-председател – Николай Найденов.
Новият изпълнителен директор на БДЖ Чавдар Трендафилов е роден в Пловдив през 1967 г. Завършил е специалност „Експлоатация и ремонт на подвижен железопътен състав“ във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“. След своето дипломиране Трендафилов е работил като локомотивен машинист.

 

Spread the love