Зорница Йорданова – директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД: Лотарията на ЧЕЗ за лоялни клиенти ще обхване 600 семейства

Filed under: Общество |

Наградата за всеки изтеглен е в размер на последната платена сметка за електроенергия

 Вече са известни и първите 25-има, спечелили безплатни сметки за електричество на обща стойност 1035 лева, има печеливши от областите Кюстендил, Перник, Благоевград и др.

От 27 март “ЧЕЗ Електро България“ АД стартира кампания „Лоялността ви се отплаща“. По време на кампанията всеки, който не е закъснявал с плащането през последните 12 месеца, участва автоматично в лотарията на ЧЕЗ и има възможност да спечели една от 600-те безплатни сметки за електроенергия – по 25 безплатни сметки всяка седмица. За тази и други кампании на ЧЕЗ, ориентирани изцяло към клиентите, разговаряме със Зорница Йорданова – директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД.

Г-жо Йорданова, в края на март обявихте старта на кампанията на ЧЕЗ „Лоялността ви се отплаща“. Какво наложи организирането й?

– ЧЕЗ не за пръв път организира кампания за поощряване на лоялните си клиенти. Но тази е по-специална с това, че целта й е да обхване по-голям брой семейства – 600, за да можем да кажем нашето „Благодаря“ на всички редовни клиенти. А те са няколкостотин хиляди и въпреки икономическите затруднения останаха верни на своите принципи и намираха начин да се справят със ситуацията. Бихме искали да ги поощрим, но и да ги подпомогнем ефективно. Затова и наградата за всеки изтеглен е в размер на последната платена сметка за електроенергия.

През изминалата година в рамките на кампания за актуализация на данни дружеството подари 90 безплатни сметки за електроенергия на обща стойност над 3 хиляди лева, раздаде девет ваучера за черна и бяла техника, всеки на стойност 400 лева, и една голяма награда, която бе ваучер за 1000 лева.

Вече са известни и първите 25-има клиенти на ЧЕЗ, спечелили безплатни сметки за електричество на обща стойност 1035 лева. Печелившите от миналата седмица са клиенти на компанията от областите Перник, Благоевград, Монтана, София, Плевен, Ловеч, Кюстендил и Враца.

Кой може да участва в лотарията на ЧЕЗ?

– Участват битови клиенти (в кампанията не участват юридически лица). Условие за участие е и клиентът да не е закъснявал с месечните плащания през последната една година. Наградата се получава под формата на надвнасяне на стойността на последната сметка за електроенергия в системата на ЧЕЗ. По този начин сумата ще бъде използвана за погасяване на бъдещо задължение. Всеки участник има право на 1 награда за 1 клиентски номер. Всяка седмица се провежда отделно теглене на наградите, като от всяко следващо теглене се изключват участниците, които вече са спечелили в предходните тегления. Тегленето на наградите се извършва автоматично чрез специализиран софтуер по утвърден график. Всеки печеливш участник ще бъде информиран за спечелената награда на посочен от него имейл за връзка или с писмо на адреса му за кореспонденция. Клиентските номера на печелившите участници ще се публикуват и на интернет страницата на компанията – www.cez.bg в секцията „Бъдете информирани“.

ЧЕЗ за пореден път организира и кампания, свързана с енергийната ефективност. Защо започнахте нова информационна кампания в тази посока?

– ЧЕЗ активно инвестира в провеждането на кампании за енергийна ефективност, тъй като ние сме отговорна компания и смятаме, че е наш дълг да подпомагаме този дълъг и труден процес. Освен това наше задължение съгласно Закона за енергийна ефективност е да подпомагаме клиентите си в процеса по намаляване на консумацията. Затова и през тази година подновихме информационните активности по темата. Ние в ЧЕЗ, както и специалисти извън компанията, сме убедени, че пътят към намаляване на разходите за електричество започва с енергийната ефективност. Това значи не само да санираме жилищата и да си купим енергийно ефективни уреди, но и да променим начина си на мислене и отношението си към използването на електроенергията.

Какво целите с новата кампания за енергийна ефективност?

– Основната ни цел е да достигнем до още повече наши клиенти. Затова и решихме да влагаме листовките в месечните им фактури. Кампанията е за повишаване информираността на населението за това как да направят домовете си енергийно ефективни и да спестят от сметките си за ток. Някои от действията не изискват нито специални усилия, нито закупуването на нови уреди, но със сигурност ще доведат до по-голям контрол на разходите за електроенергия на хората, голяма част от които се отопляват с ток, като същевременно запазят топлината и комфорта в дома си.

С каква информация и какви съвети ще подпомогнете клиентите си?

– От 25 март 2013 г. битовите клиенти на компанията заедно с фактурите си ще получат и вложка с детайлна информация и полезни съвети за пестене на електроенергия. Листовките ще информират домакинствата в Западна България и за възможностите, които предлага проект BG161PO001-1.2.01-0001 „Енергийно обновяване на българските домове“ на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и по който кандидатстването стартира на 2 юли 2012 г. За допълнителна информация – www.mrrb.government.bg, секция „Обновяване на жилища“. Повече информация клиентите ни могат да намерят и на сайта на компанията – www.cez.bg, секция „Бъдете информирани“ и секция „Енергийна ефективност“.

В секцията „Бъдете информирани“ може да бъде открита и полезна подробна информация за всички клиентски ориентирани инициативи и програми на ЧЕЗ. Там са разяснени възможностите за разсрочено плащане, удълженият период за безлихвено плащане за битовите клиенти от 10 на 20 дни и др.

 

 

Spread the love

Коментар за: Зорница Йорданова – директор „Маркетинг и подпомагане на продажбите“ в „ЧЕЗ Електро България“ АД: Лотарията на ЧЕЗ за лоялни клиенти ще обхване 600 семейства

  1. Друго е интересно – как така едно миченце може да бъда маркетинг директор . Какво се прави като директор – искате ли да ви обясня – директорства се и се чувстваш ‘реализиран’ след като си използвам познанствата си. Докато всъщност . Какво прави тая? Всъщност? Не я познавам – дошла е доста години след като изграждахме информационната система на това предприятие ей така от нищото , пускахме първите каси ей така на шега защото имахме ентусиазъм. В момента цялата развойна дейност е аутсорсната, това е ясно. Това девойче не е толкова невинно, колкото изглежда. То е част от цялата измамна с хема, при която благата отиват при нищоправещите душици ‘предоставящи услуги’ и препродаващи нещо. А хората реализирали нещата преди години вече са едва ли не заклеймявани като ретро. В какво всъщност се изразява работата на подобни директорчета? Да лъжат здраво и убедително, дори и самите себе си. За какво толкова велики технологии става дума последните години?? Нищо револ|ционно не е измислено – единствено ПиАр-а е на ниво, а това не е ама хич не е хубаво в дългосрочен план.

    gkg
    2014/юни/11 at 11:30 AM