На вниманието на шефа на Комисията за защита на потребителите Емилия Елчинова: Некачествени аксесоари за баня бълва магазинът на Емил Марков зад Спортната зала в Дупница

Filed under: На фокус |

255-01-81-DSCN9036 copyВ магазина за фаянс и аксесоари за баня до Спортната зала в Дупница продават некачествена стока. Продават се аксесоари на двойни цени, които се представят като неръждаеми. Един-два месеца по-късно те ръждясват и стават не просто неестетични за гледане, а и негодни за употреба. Складът е собственост на бизнесмена ротарианец Емил Марков, който лично убеждава клиентите във високото качество на предлаганата от него стока. Неговите служители с изключителна любезност дават съвети кое ръждясва и кое не. Те препоръчват да се купуват аксесоарите, които са по-скъпи, за да няма проблеми с корозията.

255-01-81-DSCN9038 copyНай-неприятното е, че тази любезна компания, която убеждава клиентите във високото качество на своята стока, бързо забравя какво са казали.

. Когато се появи недоволен клиент и иска  рекламация, собствениците на склада и персонала търсят причини за случилото се навсякъде другаде, само не у себе си. Коронният им номер е, че стоката са експлоатирани, без да се спазват техническите препоръки за тях. Те изобщо не си спомнят, че не са упоменали никъде тези препоръки. Нещо повече – използват смешен претекст, за да отклонят оплакванията на недоволните клиенти.

Завчера недоволна клиентка им донесе ръждясалите си аксесоари и за нейно изумление отговорът на продавачите беше, че е мила частите с препарат, а не само с вода. Забележете, че става дума за аксесоари, които са в ежедневна съпричастност с вода и препарати. Дори е абсурдно да не се използват препарати, при това в баня. Имаме само един-два случая на рекламация, нямаме друго, но нашите дистрибутори са категорични, че аксесоарите не трябва да са в контакт с препарати за почистване, обясни продавачката. Тя пропусна факта, че са ръждясали закачалки, халки и метални пръти за хавлии, които са далече от душа, от водата и от препарати. Дупничани настояват шефовете на Комисията за защита на потребителите, начело на която стои дупничанката Емилия Елчинова, да разпореди незабавна проверка в магазина и да бъде спряно ежедневното подвеждане на клиенти и продажбата на съмнителните стоки на свръхцени.

Снимките:
1 Емил Марков и некачествените аксесоари за баня.

2 Складът на Емил Марков

Spread the love