Грузинка грабна президентския медал на АУБ и стипендия за Оксфорд, сестра й – близначка, отличена за журналистика

Filed under: Благоевград |

Четвъртокурсничката Мариами Гачечиладзе от Грузия получи най-голямото отличие на Американския университет в Благоевград на церемония в неделя. Тя ще продължи своето образование в магистърската програма по компютърни науки на „Оксфорд” с пълна стипендия. Мариами участва активно в студентския живот по време на обучението си в АУБ.

Сестрата близначка на Мариами – Тамари Гачечиладзе, също получи признание, като беше избрана за студент с особени изяви в областта на журналистиката. В университета се обучава и брат им Давиди.

За първа година беше отличен студент в областта на предприемачеството – Ивайло Шипочки. Той участва активно в програмата по предприемачество на АУБ, печели конкурс за най-добра рекламна концепция и е сред актьорите и организаторите на мюзикъла „Мемфис”. 133-ма студенти бяха отличени в почетния списък на президента, а за да получат това признание, те трябва да имат успех между 3.80 и 4.00 по четирибалната система (между 5.80 и 6.00 по българската система на оценяване) за не по-малко от два семестъра.

Снимки:

1. Мариами със сестра си близначка Тамари

2.Мариами Гачечиладзе получи най-голямото отличие на АУБ.

Spread the love