Гурме ценители хрупат пушени бадеми с вкус на чушка, политици луднаха по соления шоколад

Filed under: Глас Свише |

Странни храни за необичайни вкусове

Все повече хората търсят не просто храни, които са качествени и ги карат да се чувстват добре, а такива, които са нестандартни и имат положителен ефект върху тялото им.


Нектар от агаве

Производителите залагат на здравословно-екзотичния „печат“: нектар от агаве. Изцяло растителен произход, естествен подсладител с нисък гликемичен индекс и чист, мек вкус – с това нектарът от агаве привлича еднакво гурме ценителите и тези, които избягват изкуствените подсладители и големите количества фруктоза. Агаве може да намерите като основна съставка в ръчно напревени натурални шоколади, готварски сосове, съчетаващи тамаринд и чесън или кориандър и кокос, също в екзотични напитки с хинин и 100% органично агаве.

 

Изтънчени и пикантни бързи закуски

Напоследък хората предпочитат, вместо да отидат на ресторант, да се съберат у дома. Разбира се, всеки иска да впечатли своите гости с любопитни хрумки като чипс с розмарин и зехтин или пушени бадеми с вкус на чушка. Освен тенденциите с времето се сменят и вкусовете на хората. Небцето на опитния гурме ценител би оценило предизвикателства като уасаби фъстъци или органични пуканки с вкусове като джинджифил, сусам и карамел или мадраско къри, кокос и кашу.

 

Солен шоколад

Напоследък нашумя съчетанието между шоколад и органична морска сол. Бум дори сред високите политически етажи предизвикват шоколадовите бонбони с пушена морска сол и карамел. Блокче тъмен шоколад с японска панировка панко и морска сол, солени фъстъци и млечен шоколад, хапки от трюфели, разтопен шоколад и морска сол или пък нуга бонбони с морска сол и тъмен шоколад – това са само малка част от гурме специалитети, които можете да опитате.

 

Spread the love