Трима директори от МВР с наказателно производство заради СРС-тата

Filed under: Актуално от днес |

Прокуратурата образува наказателно производство срещу трима директори в СДОТО МВР с постановление на прокурор Николай Кокинов.

„Срещу Цветан Иванов за това, че не е изпълнил задълженията си като длъжностно лице и не е създал необходимите условия за използване на специализираната техника, като с това са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Камен Костов за това, че като директор в СДОТО МВР не е изпълнил задълженията си по служба, като не е създал необходимата организация и ред за използването на специализираната техника за електронно проследяване, с което са се създали тежки последици за уронване престижа на МВР. Срещу Сергей Кацаров като директор на СДОТО МВР, че не е изпълнил задълженията си по служба. И срещу Радко Димитров за това, че е унищожил запис, като е изтрил данните от картите на автомобил със специализирана техника. Посоченият кръг от лица не изчерпва всички отговорни лица, като в хода на разследване може да се установят и други такива“, посочи прокурор Кокинов.

„Една от целите ни е да възстановим информацията, която е била унищожена от техниката. В момента, в който е конституирано Народното събрание, прокуратурата ще представи пакет от нормативни документи по отношение на използването на специални разузнавателни средства“, обясни главният прокурор Сотир Цацаров.

 

Снимка:

Николай Кокинов

Spread the love