В Югозападната „В” група: Играч на „Витоша” (Бистрица) разцепи жестоко устата на кюстендилец

Filed under: Спорт |

 „Велбъжд” загуби с 0:2 гостуването си на лидера, доигра мача с 10 човека 

Кюстендилският „Велбъжд“ загуби с 0:2 при гостуването си на „Витоша” (Бистрица) в мач от 23-тия кръг на Югозападната „В“ група. Освен поражението от лидера кюстендилският тим даде две жертви и завърши двубоя с 10 човека. През първото полувреме треньорът Юлиян Кръстев направи принудителна смяна, след като състезател на „Витоша“ влезе много остро срещу Адриян Бачовски и с бутонките му разцепи устата. Играчът на Бистрица обаче се размина с нарисувания червен картон, спестен му от главния съдия Георги Игнатов. Половин час преди последния съдийски сигнал пък се контузи Алекс Сулик и тимът на „Велбъжд“ доигра срещата с 10 души, тъй като трите смени вече бяха направени.

Николай Божов вкара и двете попадения за успеха на „Витоша“, след като бе точен в 34-тата минута и в края на второто полувреме.

„Не ми се говори за мача. Съдията Георги Игнатов трябваше да изгони играч на „Витоша“ за нарушението срещу Бачовски. Но просто няма как да се случи. Безобразието бе пълно през целия двубой“, бе краткият коментар на Кръстев.

„Велбъжд“ запази 8-ото си място с актив от 31 т. В групата предстои междинен кръг тази сряда, 24 април, като кюстендилци посрещат на стадион „Осогово“ от 16 часа предпоследния в класирането „Септември“ (София). Двубоя със сигурност пропуска Алекс Сулик, тъй като разтежението в четириглавия бедрен мускул е сериозно. По всяка вероятност Юлиян Кръстев няма да рискува предвид предстоящия съперник и Адриян Бачовски, тъй като аркадата на устата е голяма и един удар ще усложни положението му.

Снимка: Алекс Сулик

Spread the love