Откриха модерна спортна площадка с тревна покривка в Петрич: Вельо Илиев посрещнат като месия в ромската махала, вкарва дузпа на празна врата за кеф на мургавите фенове, признава: Оттук очаквам да излезе новият Бербатов

Filed under: Оживление |

Оркестър от тъпани и зурни подсилва празничното настроение

С възгласи „Вельо, Вельо” децата от ромската махала посрещнаха кмета на Петрич инж. Вельо Илиев при откриването на нова спортна площадка. Съоръжението, което е по проект, е покрито изцяло с естествена тревна покривка и ще позволи на децата да спортуват денонощно. Всъщност то представлява футболно игрище с всичките му екстри, позволяващи пълноценно спортуване.

”Радвам се, че децата вече могат да спортуват активно”, обяви при откриването градоначалникът. ”Оттук очаквам да излезе новият Бербатов”, призна още той, след което множеството отново избухна в бурни скандирания. Кметът първи би дузпа, обаче от средата на терена. При първия удар за малко да потроши гредите на вратата. Децата го харесаха като футболист и го накараха да повтори изпълнението си. Топката за втори път бе сложена в очертанието и с премерен шут кметът вкара на празна врата за радост на публиката, която го заобиколи и продължи да скандира името му.

Оркестър от тъпани и зурни приповдигна настроението. Още в началото на тържеството гостите бяха посрещнати от шпалир от хиляди ромски деца. Те поднесоха по стар български обичай обреден хляб и сол на кмета и придружаващите го зам.-кметовете Христо Георгиев и д-р Николай Георгиев. ”Трябва да благодарите не само на мен. Футболното игрище стана възможно и благодарение на кметския наместник Николай Айдаров”, обяви пред бъдещите футболни звезди кметът инж. Илиев.

Домакините почерпиха гостите с бира и лимонада за дамите. Веднага след това започна и своебразен турнир по футбол по възрастови групи от двата ромски квартала.

Придобивката идва след празника Гергьовден, който е вторият по значимост за ромите. На 8 май те организират и своя конкурс за красота „Мис ромка”, на който ще журира и репортер на вестник „Вяра”.

Снимка:

1. Кметът инж. Вельо Илиев откри спортната площадка.

2. Кметският наместник Николай Айдаров предостави на кмета да бие първата дузпа.

3. С възгласи „Вельо, Вельо“ ромските деца посрещнаха кмета по стар български обичай с хляб и сол.

4. Вельо разтресе гредите още с първия си шут.

 

Spread the love