Иван Костов апелира за спиране на злоупотребата с господстващо положение в българската икономика

Filed under: Перник |

Да се спре злоупотребата с господстващо положение в българската икономика, апелира пред членове и симпатизанти в Перник лидерът на ДСБ Иван Костов. Големите фирми злоупотребяват с господстващото си положение и принуждават малки фирми да поемат ангажименти, вследствие на което те фалират, твърди той.

Според него тази практика може да се пресече с нов закон за защита на конкуренцията, както и с хора, които да се изправят срещу фирмите с господстващо положение и предотвратят това, което те причиняват на икономиката.
Изчезването на малките фирми се дължи и на контрабандния внос, който ни залива, твърди Иван Костов. Той смята, че пазарът трябва да бъде либерализиран. При наличие на истинска конкуренция производителят ще може да прибере повече добавена стойност, каза лидерът на ДСБ. Хората, които ще се занимават с регулиране и защита на конкуренцията, трябва да защитават интересите на потребителя, а не на операторите и фирмите, които са с господстващо положение, категоричен е водачът на ДСБ.

Снимка:  Председателката на ДСБ в Перник д-р Мария Маринова, лидерът на БСБ Иван Костов и водачът на листата на ДСБ в Перник д-р Валентин Павлов

 

 

Spread the love