Кметът на Симитли Апостол Апостолов си подари шампионска купа за ЧРД, курбан се ля за празника на Полето

Filed under: Оживление |

 Сефтосаха ново игрище за 160 000 лв. в симитлийско село с футболен турнир

Грдоначалникът и управникът Иван Манчев прерязаха лентата на новата придобивка, празничният ден продължи с гощавка на обща траеза и концерт на площада

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов отпразнува рождения си ден с високо вдигната купа в ръце. В празничния ден градоначалникът рожденик и кметът на с. Полето Иван Манчев прерязаха трикольорната лента за откриването на чисто ново игрище с изкуствено покритие в селото. Тържеството се състоя  в навечерието на  празника на селото – Деня на светите братя Кирил и Методий.

Новото игрище бе сефтосано с минифутболен турнир, в който участваха отборите на футболни фенове, един, сформиран от градоначалника Апостолов, и три тима от село Полето.

В полската футболна лига феновете играха мачове всеки срещу всеки, във финалната среща един срещу друг излязоха отборите на кмета Апостолов срещу тима от Полето, воден от техническия директор на Септември Симитли Методи Стойнев. С минимална разлика победител бе кметският отбор, момчетата на Апостолов вдигнаха шампионската купа.

Турнирът на новото игрище в село Полето е част от програмата за “Честит празник, село”. Тази година местните в Полето празнуват в аванс заради деня за размисъл днес преди изборния 12 май. Празникът започна още сутринта с тържествена литургия в храма. Преди първия съдийски сигнал за турнира отец Методи освети новата придобивка. В новото спортно игрище с изкуствено тревно покритие в Полето са инвестирани около 160 000 лева, средствата са осигурени 50:50 от капиталовите разходи на общината и собствени приходи. По обяд местните в Полето седнаха на обща трапеза с вкусен курбан, вечерта всички с удоволствие изгледаха празничната концертна програма на площада в селото.

 

 

Spread the love