В ромската 72-ра СИК на Перник ЛИДЕР и ДСБ удариха ГЕРБ и БСП

Filed under: Перник |

В ромската 72-ра СИК, която е разположена в сградата на „Комуналстрой” в кв. „Васил Левски” в Перник, има контролиран вот, твърдят наблюдателни роми. Струпване няма, секцията не се пръска по шевовете, но на всеки 10 минути прииждат избиратели. Секцията обхваща 870 гласоподаватели от ромските квартали „Железни заводи”, „Караманица”, Куциян” и „Васил Левски”. Бавно и методично ромите идват и гласуват. До 18.30 часа там бяха гласували 400 души. До 20 часа ще станат между 600 и 700, твърдяха запознати.  

Твърди се, че още преди Великден на ромите са раздадени по 40 лева, за да си понапазурават за празниците и сега те връщат жеста. Проблеми с дългата бюлетина няма, те знаят точно за кого да гласуват.  

Двете големи партии ГЕРБ и БСП обаче губят в ромската секция. Първа политическа сила там щяла да бъде ЛИДЕР, а втора – ДСБ, смятат наблюдателни.

Мълви се, че по селата също са пазарувани електорални гласове, като мизата е вървяла от 150 до 200 лева на човек. В събота пред Младежкия дом в кв. „Мошино” били раздавани пари в полза на определена политическа сила. Доказателства обаче няма.

 

 

Spread the love