След събор в квартал „Бела вода”: Абитуриентът Илиян Русенов се обеси в двора на къщата си в Перник

Filed under: Перник |

Родителите на младежа работят в чужбина, майката се връща от Гърция за погребениетоЗрелостник от строителната гимназия в Перник се обеси в петък срещу събота в дома си. Информацията бе потвърдена от ОДМВР. Трагедията се разиграла в квартал „Могиличе“ на областния град, в двора на къщата, където живеело семейството. 

Часове преди да увисне на бесилото Илиян Русенов е бил с приятели на събор в квартал „Бела вода“. След празника Илиян си тръгнал с три момичета и едно момче от неговия квартал. Нищо не предвещавало трагедията. Според осведомени родителите на момчето работели в чужбина, очаквало се майката да пристигне тези дни. Тя работела в гръцкия град Патрас. Бащата също бил в чужбина. Момчето живеело само в семейната къща, преди време е било при майка си в Патрас. Семейни причини стояли в основата на самоубийството на Илиян. Негови приятели споделят, че бил добро и скромно момче, никой не е очаквал да посегне на живота си. Имал и приятелка, харесвал певците Енрике Иглесиас и Шакира.
„Трагедията е голяма. Момчето изглеждаше напълно нормално и никой не е предполагал, че може да направи това ужасно нещо. Не знаем дали е имал приятелка, но едва ли става въпрос за любовна драма“, твърдят хора от квартала.
Полицията работи по няколко версии по изясняване на случая. Основната е самоубийство. По непотвърдена информация на мястото на трагедията не е открито предсмъртно писмо. Проверява се и дали младежът е страдал от психическо заболяване.

Spread the love