Мартин Димитров: В близките месеци ще се направи нова дясна партия

Filed under: Актуално от днес |

В близките месеци ще се направи нова дясна партия, заяви бившият лидер на СДС Мартин Димитров. По думите му в тази нова партия може да влязат хора от СДС, ДСБ, „Движение България на гражданите”, представители на гражданското общество и други. 

„България има нужда от нова дясна партия”, категоричен бе Димитров. Той заяви, че решението на лидера на ДСБ Иван Костов да си подаде оставката е правилно.

„Крайно време беше да даде път на младите. В ДСБ има много качествени хора – двамата, които първи подадоха оставки, Радан Кънев и Петър Москов, са от най-качествените. Защо много по-рано не им беше даден път? С председател като Москов или други млади хора десницата щеше да има съвсем различен вид още преди изборите”, заяви Мартин Димитров.

Той коментира още, че ако се е било стигнало до явяване на изборите на синя коалиция, тя е можела да получи над 10%.

„При най-голяма вълна за ГЕРБ през 2009-та, изкарахме 7%. Сега ако имаше синя коалиция, тя щеше да бъде над 10%”, посочи Димитров. Той прогнозира, че следващият парламент няма да се справи на висотата на очакванията на избирателите и това ще породи ново обществено напрежение.

„Тези четири партии поемат цялата отговорност в момента, и ако не се справят, а хората очакват резултати за месеци, те ще поискат други алтернативи. Следващото правителство няма да има и сто дни”, каза Димитров.  По думите му най-лошото правителство, когато има да се решават тежки проблеми, е правителство на малцинството. В тази връзка той посочи, че е по-добре да се остави да управлява служебното правителство в сегашния си вид.

„Да имаш да решават важни въпроси, а да нямаш мнозинство в парламента, си е истинско наказание”, каза още Димитров.

 

Spread the love