На старта на Майските празници на културата в Дупница: Дъщерята на прокурор Мария Кожухарова – Регина, танцува на пейка в ритъма на „Шакадъм”, едногодишният внук на зам.-шефа на прокуратурата Димитър Начев примерно изгледа концерта от бебешката си количка, съпругата на Иво Дамянов Таня първа на хорото с поп идола Георги Христов

Filed under: Дупница |

Кметът Методи Чимев и съпругата му Клементина пяха с публиката „Какъвто съм, такъв съм”, „Черно и бяло“  и др

Звездата на българската естрада Георги Христов взриви дупничани при откриването на Майските празници на културата. Публиката горещо аплодира всички песни на Христов, но изпадна в екстаз, когато звездата запя „Какъвто съм, такъв съм” и „Шакадъм”. През цялото време площадът се люшкаше в танци. Най-емоционално реагира дъщерята на зам.-шефа на Районна прокуратура-Дупница Мария Кожухарова – Регина. Оказа се, че тя знае всички песни наизуст и във вдъхновението си от плочките на площада скочи върху пейка с нежни движения. Концертът влезе в точката на кипене, когато Георги Христов завъртя стотици в дълго хоро с песента „Ако умра, ил загина”.

Първа се залови съпругата на зам.-шефа на ОДП-Кюстендил Ивайло Дамянов – Таня. Сред официалните гости бяха кметът на Дупница Методи Чимев и съпругата му Клементина и зам.-кметът Крум Милев. Архиерейският наместник Георги Паликарски се открояваше с черното си расо. Майските празници бяха открити с празничното слово на кмета Методи Чимев. Той свърза датата на откриването – 15 май, с Международния ден на семейството и традициите. Всички ние тук, на площад „Свобода”, сме част от едно голямо семейство, носещо фамилия Дупничани. И както във всяко семейство има традиции, Дупница е град на традиции. Пазим ги, развиваме ги и ги създаваме. Днес традицията е спазена и за 36-и пореден път ще започнат Майските празници на културата. Сред публиката беше прокурорът от Районна прокуратура-Дупница Мария Кожухарова, приятелката на новия депутат от БСП – д-р Илияна Велкова, но Иван Ибришимов го нямаше. Архиварят на съда Раймонд Попов беше дошъл с майка си Цветанка и със съпругата си Димитрина – съдебен секретар. Бившият организатор на производството в ТЕЦ „Бобов дол” Асен Иванов и приятелят му Иван пяха с Георги Христов на висок глас „Щракам си с пръсти”. Сред публиката се открояваше с красотата и виския си ръст дъщерята на популярното семейство художници Георги Кацарски и Елена Марулевска – Елена. „Аз съм още малка, едва 10-и клас, но съм близо 2 метра и уча в ПГ по облекло и стопанско управление и обожавам българската естрада”, каза красавицата, която монополизира вниманието на мъжката част от публиката. Докато много двойки вече танцуваха, актьорът от дупнишкия театър Иван Иванов призна пред репортер на вестника: „Чудя се кое е това хубаво момиче, никога не съм го виждал, но не смея да го заговоря”. На майсторството на Георги Христов се възхити и националният зам.-лидер на евролевите Радослав Радославов, който беше дошъл с внучето си. Двете си внучета гонеше между танцуващите и Йорданка Крумова – учител в Механотехникума. Сред най-запалените фенове бяха приятелките на Нанси Колева от 8-и „а” на Тютюневия техникум, които пяха и танцуваха нон стоп на всички хитове. Сред най-примерната публика беше внукът на зам.-шефа на прокуратурата Димитър Начев. Едногодишният му наследник изгледа концерта от бебешката си количка. До него се беше проснал баща му, любимият учител по музика от училище „Евлоги Георгиев” Александър Попов.

Общинският съветник от ЛИДЕР Кирил Попов беше заел стратегическа позиция за концерта. Той беше седнал със съпругата си Яна Попова – юрисконсулт на Общински съвет -Бобов дол, на маса. Двамата пиеха кафе в заведението на Красимир Оков и наблюдаваха празничната програма през магнолиите, които ги ограждаха. Двойно беше удоволствието на шефа на „Общински пазари” Лора  Василева. Докато следеше изпълнителите, тя излапа една кофичка с варена царевица с пармезан. На пейка отстрани, в края на площада, седеше дилърът за недвижими имоти Тони Есов, който разменяше по някоя дума с колегата си Красимир Георгиев. Най-голямата атракция на вечерта беше многоцветната заря, а лидерката на младежката организация на ГЕРБ Таня запали и пусна в небето над 15 огнени фенера, които озаряваха площад „Свобода” в огнен полет над 1000 празнуващи дупничани.

Снимки:

1. Лидерката на ГЕРБ младежите Таня Стамболийска

2.Сред официалните гости бяха отец Георги Паликарски, кметът Методи Чимев, зам. областната Радослава Чеканска и др.

3. Прокурор Маряна Кожухарова се радва на празника с дъщеричката си.

4. Прокурорската дъщеричка Регина запечата най-красивите мигове на фотоапарат

5. Семейството служители на Темида Дупница Даниела и Развигор Попови пяха италианските шлагери на Г. Христов

6.  Таня Дамянова (вдясно) първа на хорото с поп идола

Spread the love