Камера показа в 2,45 през нощта: Престъпно трио разби прозорец и обра 20 хил. лв. от най-голямата транспортна фирма в Бобов дол

Filed under: Бобов дол |

Собствениците Румяна и Емил Николови в чужбина, 50 работници на „Даци – Р” без заплати

Трио неизвестни бандити ограбиха едно от най-богатите семейства в община Бобов дол. Над 20 000 лв. са отмъкнали от офиса на известната превозваческа фирма „Даци – Р” на Румяна и Емил Николови в миньорския град. Кражбата е извършена към 2,45 часа след полунощ на 16 май. Крадците са 3-ма. Те влезли в офиса, след като разбили прозорец. Сумата била прибрана от каса, която също е разбита.

„Видеокамерата е записала трима мъже, които влизат в офиса. Ще се опитаме да ги разпознаем. Откраднатите пари са за априлските заплати на работниците”, каза синът на собствениците и бивш общински съветник в Бобов дол Рангел Рангелов. Той допълни, че в тази ситуация собствениците трудно ще се справят с изплащането на възнагражденията на работещите във фирмата, тъй като напоследък нямали преводи. „Положението е деликатно, защото преводите се бавят, а сумата не е голяма. Имаме да получаваме пари от мината и ТЕЦ-а”, каза Рангел Рангелов. Бизнесменът не изключва възможността сумата да е прибрана от хора, разполагащи с информация за случващото се във фирмата. По време на кражбата Румяна и Емил били в чужбина. Офисът няма жива охрана, разполага само с камера.

Вчера екип на „Вяра” завари няколко от работещите в офиса и гаража на „Даци – Р” строителни работници, шофьори и монтьори. Те знаеха за кражбата, но споделиха, че нямат представа кой може да е посегнал на парите. Трите служителки в администрацията, сред които и главната счетоводителка, отказаха коментар. „Аз бях на път и разбрах само, че късно през нощта е станала кражба”, каза шофьорът Иван Александров.

Заварчикът Христо Аргиров също обясни, че единственото, което знае, е, че е извършена кражба. „Тук постоянно минават много хора, предимно млади. Аз им се ядосвам, че постоянно бутат нашия контейнер за боклука. От вас научавам за кражбата и нищо не мога да кажа. Не съм забелязала нищо подозрително. Те работят, имат собствен бизнес от доста време и са заможни хора”, каза една от съседките на Николови, която не пожела да се представи.

„Познавам Румяна и Емил от малки. Отдавна развиват бизнес. Аз нямам общуване с тях и не мога да кажа нищо”, каза 76-годишният комшия Сашо Любенов.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Кюстендил съобщиха, че по случая полицейското управление в Бобов дол е започнало досъдебно производство.

Бизнесът на Николови е в сферата на транспорта. Имат автобуси, гараж и ресторант, намиращи се до дома им. Във фирмата им в квартал „Христо Ботев” (известен като селото) работят около 50 души – предимно шофьори, както и монтьори и механици.

Повече подробности в печатното издание

 

Снимки:

1. Р. Рангелов, Е. Николов

2. И. Александров, Х. Аргиров

3. Крадците влезли в офиса на фирмата, след като счупили прозорец.

Spread the love