След публикация във в. „Вяра”: Административният съд отмени заповед за събаряне на къща, собственикът й Иван Райчев плака от радост

Filed under: Дупница |

Административният съд отмени заповедта за събаряне на къщата на дългогодишния шеф на „Търговия на едро и дребно” в Дупница, Иван Райчев.

Разплакан от радост, Иван Райчев дойде в редакцията на в. „Вяра” с шоколадови бонбони и подаръци, за да изрази благодарността си на екипа за ярката гражданска позиция на вестника, за настойчивостта на екипа в името на справедливостта.

На 20 май къщата му в бобовдолското село Мламолово трябваше да бъде съборена заради незаконно строителство по сигнал на негов родственик. Къщата му се намира извън селото, в нивите, и на никого не пречи. Пристройка към нея е построена без изрядна документация. В серия пбликации в. „Вяра” разкри драмата на Райчев и семейството му. Той беше готов да сложи край на живота си от отчаяние. Десетки негови приятели го подкрепиха. Сега битката на Райчев е да настоява пред новите депутати за създаване на нови закони, пред които всички да бъдат равни и повече да се гради, отколкото да се руши.

 

Повече подробности в печатното издание

Снимка: Райчев донесе бонбони и подаръци на в. „Вяра”, спасил къщата му от събаряне. 

Spread the love