Цветанов: Искам да изчистя името си, защото съм невинен и знам какво съм правил

Filed under: България |

Бившият вътрешен министър се извини на лекарите от Горна Оряховица, които прокуратурата оневини

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви още веднъж, че в момента, в който се закълне като депутат, ще входира искане за сваляне на имунитета му.

„Правя го като знак на морален ангажимент към българските избиратели. Искам да изчистя името си, защото съм невинен и знам какво съм правил”, заяви Цветанов. Той подчерта, че цялата предизборна кампания е минала през призмата „Цветанов подслушва незаконно“.

Някой доказал ли го е – не!, заяви Цветан Цветанов.

На въпрос притеснява ли се от арест, той посочи: „Всичко е възможно, аз съм готов да преживея всичко“. Цветанов направи извода, че всичко, което се е случило в тази предизборна кампания, е било дискредитиране на ГЕРБ и Цветанов.

„Всичко това с една цел – Цветанов да не бъде министър на вътрешните работи, защото не е удобен“, добави той.

В ефир Цветанов се извини на лекарите от Горна Оряховица, които прокуратурата оневини. Припомняме, че случаят стана известен със скандалното четене от трибуната на парламента на СРС записи на разговори на лекарите от Цветан Цветанов.

Бившият вътрешен министър заяви още, че има правна възможност да се сезира Конституционният съд да се касират изборите за народни представители. „Има текстове, в които се дава това право в раздела за оспорване на изборите“, посочи още той.

В качеството си на кандидат-депутати ние можем да сезираме Конституционни съд за касиране на изборите, каза Цветанов. Единственият орган, който може да се произнесе за това, е КС.

 

Spread the love