Плевнелиев: Скоро ще имаме правителство

Filed under: Актуално от днес |

Президентът очаква партиите да се споразумеят

 Президентът Росен Плевнелиев очаква партиите в новия парламент скоро да се споразумеят за съставяне на правителство. Това заяви той, влизайки в среща на върха на Европейския съюз вчера.

„Вярвам, че много скоро ще имаме правителство“, каза Плевнелиев и поясни: „Очакваме новини – бързо, скоростно…“ Президентът не даде никакви подробности. Той припомни, че в четвъртък всички партии в Народното събрание ще бъдат на разговори при него.
„Аз съм убеден, че ще се носи отговорност оттук нататък, включително политическа и ескпертна за България“, каза той. Темите на срещата на върха са енергетиката и данъчното облагане. Лидерите ще обсъждат цените на енергията, сигурността на доставките и устойчивото й потребление.
Те ще набележат мерки за завършване на единния европейски енергиен пазар и прилагането на общото законодателство за неговата либерализация.
От срещата се очаква и да засили политическия натиск за повече прозрачност на данъчните системи, автоматичен обмен на информация и борбата с нелоялната данъчна конкуренция.

Spread the love