С 27 гласа „за” сляха две гимназии в Благоевград, синдикатите скочиха на зам.-кмета Смиленов

Filed under: Благоевград |

Съветниците дадоха име на новото училище – „Благоевградска професионална гимназия”

 Сезираме Министерството на образованието и омбудсмана за погазване на правата ни и липса на диалог, каза Бонка Ичкова

Оздравяване звучи много смешно, когато се закрива училище, ще сезирам всички инстанции, включително омбудсмана, че се прескачат всякакви демократични процедури. Изрекохте много неистини, господин Смиленов, каза председателката на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители към КНСБ Бонка Ичкова на сесия в Благоевград. Недоволството на лидерката бе продиктувано от извънредната точка, която бе внесена за сливането на Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев” и Професионалната гимназия по електротехника, тъй като вчера бе крайният срок, в който общината може да кандидатства по програма „Оптимизиране на училищната мрежа“, чрез която да получи финансиране в размер на 225 000 лева. Близо 160 000 лева от тях е предвидено да бъдат изразходвани за строителни и ремонтни работи, а над 52 000 лв. за обзавеждане на училището.

„Получих писмо преди един месец в КНСБ за преобразуване на Професионалната гимназия по текстил и облекло и Професионална техническа гимназия „Ичко Бойчев”, в което не фигурираше Професионалната гимназия по електротехника. Поисках среща със Съюза на работодателите, общината и синдикатите, такава не се състоя. Случайно научих, че спешно се свиква комисията по образование и не бях допусната от господин Смиленов в комисията, която разглеждаше въпроса. Община Благоевград колкото е Ваша, толкова е и моя, разговори със синдикати не са провеждани, прескочена е процедура. Не мога да изкажа мнението си, след като не съм запозната с нищо, това са глупости, че ще запазят работните места”, категорична бе Ичкова. Тя посъветва съветниците да се замислят, като си вдигат ръката.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.  Оздравяване звучи много смешно, когато се закрива училище, каза Бонка Ичкова (вдясно).

2.  Инж. Давидков посъветва парламентаристите да вземат правилното решение за името на гимназията, за да не станат за смях.

3. Това решение ще обуславя една стабилна гимназия, за нейното добро бъдеще, обясни Смиленов.

Spread the love