Владислав Горанов: Не е добър момент да се пипат НАП и Агенция „Митници“

Filed under: България |

Ваньо Танов – шеф на Агенция „Митници“, и Бойко Атанасов на НАП са много добри специалисти. Според мен е добре да се даде срок на тези безспорно доказани професионалисти, за да покажат могат ли да работят в сега действащия държавен екип. Защото да клатиш приходните институции в момент, в който казваш, че има проблем с дефицита, не е правилно. Това заяви Владислав Горанов от ГЕРБ.

Заложеният бюджет за тази година е изпълним. Дотук това се доказва и от хода на неговото изпълнение, обясни бившият зам.-министър на финансите в кабинета „Борисов“.
По думите му финансовата ситуация, която сега обрисуват от управляващите, не е вярна. Няма как априлските данни да стопяват тройно дефицита и да се твърдят някакви апокалиптични картини. Всичко това е с цел в един момент, когато се види, че всички големи обещания, дадени от БСП, са спекулации и не могат да се изпълнят, да се оправдаят. Сега те рисуват най-черни сценарии, за да кажат после: „Виждате ли, ние ви казахме, че така ще стане!“, обяви политикът.

Видя се новата тройна коалиция и как е формирана тя. Депутатите от ГЕРБ няма да могат да прокарват сами решения в НС, но ще се подкрепят всички инициативи, които смятаме за правилни. Няма обаче да застанем зад АЕЦ „Белене“ и възстановяването на тютюнопушенето на обществени места, категоричен бе политикът.

Странно е, че социалните ангажименти на управляващите, с които успяха да увеличат подкрепата си, са заменени от такива рестриктивни мерки като „Белене“, коментира той.

На въпрос нужна ли е актуализация на бюджета, той отговори, че това може да се наложи, ако управляващите искат да правят разходи, които не са предвидени в него. Парите за майките могат да дойдат при икономии в други звена. Това е напълно възможно за реализиране, заключи той.

 

Spread the love