Председателят на зъболекарите в Кюстендилско д-р Светослав Николов: Не е вярно, че в нашия регион лекуваме на принципа „бартер срещу сирене”

Filed under: Кюстендил |

Не съм съгласен с част от изнесеното в публикацията „Живот на бартер: баби плащат с яйца и сирене за болни зъби и счупени ченета в Кюстенил”, това заявява в писмо до в. „Вяра” председателят на районната колегия на Българския зъболекарски съюз-Кюстендил д-р Светослав Николов. Ето какво пише още д-р Николов:

В подзаглавието на статията е написано „д-р Николов: Безпарична 40-годишна майка с три деца с болен зъб плака пред кабинета ми: „Ще умра, но няма да се махна”. Това не се е случвало пред моя кабинет. Интересното е, че е посочената случка се описва накрая, където се цитира друг стоматолог от Кюстендил, без да се споменава името му. Освен това се цитира „една от най-известните стоматоложки в Кюстендил д-р Любомирова”. Искам да подчертая, че зъболекар с такова име не работи на територията на област Кюстендил. Звучи обидно за нашето съсловие, че в нашия регион дентлното лечение се извършва на бартер срещу яйца и сирене. Никой, уважаващ себе си лекар, не би си позволил подобно нещо. Такава практика на лечение не съществува изобщо в сферата на денталната медицина и медицината като цяло. Искам да подчертая, че лекарите по дентална медицина в област Кюстендил работят добросъвестно, като спазват Кодекса за професионална етика и правилата за добрата медицинска практика.

С уважение: Д-р Светослав Николов, Дупница

 

 

Spread the love