Ето я медицинската сестра, спипана с пушка със заглушител в болница!

Filed under: Последни |

Медицинската сестра в МБАЛ-Хасково Галя Асенова е замесена в контрабандата на наркотици. Ръководството на лечебното заведение дори не е било информирано за претърсването на вещите на сестрата. Факт е обаче, че на работното място на Асенова е открита пушка, калибър 7,62 с 36 патрона и още 50 телефона със сим-карти.Сестрата сама е признала за оръжието, като казала, че е по-сигурно за съхраняване на работното и място в отделението. Телефоните всъщност са доказателството, че Галя Асенова е нещо като „гара разпределителна” за дилърите на дрога. Нейната задача в трафика била да организира участниците така, че да получават и да разпространяват дрогата, без да бъдат забелязани.

Тя знаела всичките места където работят дилърите и можела винаги да се свърже с всеки от тях. Заедно с Галя бяха арестувани и Веселин Бъчваров – Буцата, собственик на чейнджбюро и Людмил Димитров – Слюдата, който е треньор по бокс. По случая се издирват още двама души. Единият от тях е съпругът на Галя, 40-годишният Станимир Асенов и още един съучастник в аферата – Николай Крумов.

Задържаните са в ареста с 24-часова мярка за задържане, но най-вероятно прокуратурата ще им поиска и 72-часово задържане. Работата по случая продължава.

Spread the love