Спортен клуб „Го До” (Петрич) с поредни шампиони по кикбокс и карате

Filed under: Спорт |

Спортен клуб „Го До” (Петрич) продължава да жъне успехи на състезания от републикански характер. Богдан Шумаров в категория до81 кгспечели златен медал и се окичи с шампионска титла на турнира по кикбокс в бургаската зала „Младост”. Конкуренцията в тази категория бе огромна и петричкия състезател обра овациите в залата, класирайки се на първото място. Златото гарантира на Богдан участие на 13 юни на балканското първенство в Босна и Херцеговина, като част от националния отбор.

Медали, възпитаниците на Славей Христов, спечелиха и в дисциплините киокушин в турнира „Бушидо”, проведен в столичната зала „Дианабад”.   Златен медалист в категория до30 кгстана Владимир Гецев, който е и дебютант в такива отговорни състезания. Той тренира от 3 месеца и е само на 9 години.

Сребърни медали спечелиха: Велизара Сотирова (9 годишна), в категория до25 кг.; Илиян Димитров – 12 годишен, в категория до55 кг.

С бронзови медали се окичиха Илиян Смилков – 15 годишен в категория до60 кг; Димо Терзиев – 9 годишен , в категория до30 кг; Светомир Димитров- 9 годишен – в категория до25 кг; Живка Петрова – 9 годишна, в категория до25 кг.

На състезателите от клуба предстои лагер сбор в ММЦ – Приморско от 27 юни, който е подготовка за преборване за световното първенство през октомври 2013 година, което ще се състои в зала „Арена Армеец”. В това световно първенство ще вземат участие състезатели от няколко федерации. Именно заради това ще се направи преборване на 29 юли между състезатели от различни клубове в България. От петричкия клуб в него ще участват главния треньор Славей Христов и носителя на бронзов медал от световното първенство за юноши в Англия Христо Илиев. Славей Христов все още е с травма от последния турнир по ръкопашен бой, който се проведе през декември 2012 година в зала ЦСКА и тогава той извади рамо и разкъса мускули на дясната ръка. Това е причината да се яви на преборванията заедно с бронзовия медалист Христо Илиев.

„Нямахме много време за подготовка за участие в досегашните състезания, защото в Петрич имахме много сериозно състезание за повишаване на степен. В него взеха участие 20 души от спортен клуб „Го До” и всички взеха успешно изпита пред шефа на българската федерация по киокушин Никола Благоев. Субсидията, която ни отпусна общината в размер на 2000 лева за цялата състезателна година, е крайно недостатъчна. Все още не са изплатени и полагащите се премии за постигнати високи резултати в различни участия на състезания в страната и чужбина. Уж бяха обявени официално на сесия в залата на общинския съвет, но до момента няма нищо реално. Вече се появяват сигнали от състезатели, които негодуват от малките парични премии, които на всичко отгоре не се изплащат по неизвестни причини. Моята молба към община Петрич е да се отговори дали ще се дадат или не. Всяка година броят на участниците и спечелените медали от клубът ни расте, но не и размера на субсидиите, който върви учудващо в обратна посока”-сподели Славей Христов.

 

Текст за сн:
85- Велизара Сотирова спечели сребърен медал от състезанието по киокушин в София

 

 

 

 

 

 

Spread the love