20 момчета показаха в центъра на Благоевград обичта си към България: Мартин Войнишки, Валентин Цонев и Владимир Войнов обраха наградите на „Графити фест”

Filed under: Благоевград |

 Мартин Войнишки от ПГИ „Иван Илиев” грабна първо място на „Графити фест”, който се проведа пред зала „22 септември” в Благоевград под надслов „Аз обичам България”. Владимир Войнов от Строителната гимназия зае трето място, а второ – Валентин Цонев.Художниците бяха наградени от шефа на отдел „Култура” към общината Елена Арнаудова, а Кирил Стоилов, победител в национален графити фест, ги оценяваше. Наградените получиха ваучери на различна стойност. Победителят Мартин е 11-ти клас, от 2 години се занимава с графити и в платното си  е изразил своите чувства към България.

20 момчета от Професионална гимназия по текстил и облекло, Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“, Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“, Професионална гимназия по икономика „Иван Илиев“, СОУИЧЕ и VІІІ-мо училище с голям ентусиазъм  показаха любовта си към България с графити. Художниците основно рисуваха цветовете на българското знаме, сърца, планини, облаци и др. На събитието за малко бе и кметът Атанас Камбитов. Той каза, че мястото пред залата  е избрано, а не стената на казармите,  защото може да се наблюдава от много хора, които да се насладят и на музикален концерт.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Кметът Камбитов също присъства за малко на феста.

2. Десетки присъстваха на графити феста.

3. момчета рисуваха любовта си към България.

4. Трите най-добри платна, най-вляво първото място на Мартин Войнишки

Spread the love