При последния порой стотици се спасиха в „Пени маркет”, сред тях бе съпругът на Сашка Васева – Христо Бакърджиев, с децата си и активистката на ВМРО Антоанета Христова

Filed under: Дупница |

 Закъсали дупничани предупреждават: Шахтите при магазина до болницата са ненадеждни

 След последния проливен дъжд закъсали дупничани предупредиха за проблем в шахтите при „Пени маркет” в града. При пороя в петък вечерта стотици едва успяха да се спасят, намирайки подслон в супермаркета. Сред тях беше съпругът на Сашка Васева – Христо Бакърджиев, с двете си деца. Малко след 21 ч над града се изля пороен дъжд, а паркингът около „Пени маркет” се превърна в море. Колите затънаха до половината и хората не можеха да се доберат до тях. Истински апокалипсис, кръстеха се под покрива на магазина дупничани и гости на града.

Автомобилите, които се движеха в центъра при преминаването си от полицията и катедралния храм”Свети Георги Победоносец”, към светофарите на ГУМ преживяха истински шок. След първите капки дъжд за секунди се изляха водни потоци  от небето. Улиците се превърнаха в реки, които плъзнаха към   подлеза „Байкал”. Дъждът придружен със ураганен вятър принуди почти всички автомобили да отбият и спираха по тротоарите и по високите места. Три полицейски автомобила изкочиха от полицията в посока магистрала Е- 79, което допринесе да бъдат избегнати  тежки инциденти.Около 100 клиенти на търговската верига при старата автогара бяха блокирани в магазина.Поради силния дъжд, хората които бяха в магазина, нямяше как да се придвижат до колите си и останаха сгушени един до друг при количките.Имаше майки с малки деца, които трепереха от студ и страх.Почти целия персонал и клиенти бяха излезли отвън и не можеха да си обяснат това, което виждаха с очите си. Целия паркинг пред „Пени” за две минути се беше превърнал в море до колене и след ураганния вятър, лек бриз създаваше вълнение в това море, сякаш това се случваше на брега на морето. Всичко продължи около 7минути  и когато  водата вече щеще да нахлуе в магазина, дъжда спря ,водата се разнесе и след това огря слънце.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1.   Посетителите на магазина бяха принудени да изчакат дъждът да спре, за да стигнат до колите си.

2. Майка с малките си деца също не можеше да си тръгне.

3. Съпругът на Сашка Васева – бинесменът Христо Бакърджиев, със сина си Христо Никола и дъщеричката си

4. Георги Петров от Усойка, работник в Топливо, едва оцеля по пътя от Усойка за Дупница.

Spread the love