Трио от „Рилски спортист“ на Евро 2013 по борба за кадети и кадетки

Filed under: Спорт |

Трима състезатели на „Рилски спортист“ (Самоков) ще вземат участие на започналото европейско първенство по борба за кадети и кадетки. Домакин на надпреварата, която е от 18 до 24 юни, е град Бар, Черна гора, където от вчера текат схватките в свободния стил при кадети.

При кадетките сред избраничките на треньорите Тодор Кънев и Камелия Крумова е и перспективната самоковка Александрина Кашинова, която ще гони добро представяне в кат. 52 кг. На държавното първенство тази година тя триумфира с шампионската титла в тази категория, но при момичета, а в края на месец май тя се завърна със златното отличие от силния международен турнир за кадетки Victory в турския курорт Анталия.
При кадетите в класическия стил треньорите Христо Филчев, Димчо Загоров и Димитър Магаев гласуваха доверие на Владимир Стойчев кат. 69 кг и Евгени Генчев при най-тежките 100 кг. Стойчев е сребърен медалист от двата шампионата през тази година, а Генчев – непобедим в своята категория. Той е бронзов медалист от миналогодишното европейско за кадети в кат. 85 кг и тазгодишен носител на златния пояс „Васил и Георги Илиеви“ от едноименния турнир за кадети в Града под Хисарлъка.

текст под снимки

1 – Евгени Генчев
2 – Владимир Стойчев
3 – Александрина Кишанова

Spread the love