Заради благоевградска танцьорка промениха регламента на 49-годишен фестивал в Турция: Танцова формация „Астра” взриви публиката с песента „Притури се планината”

Filed under: Благоевград |

Заради благоевградска танцьорка промениха регламента на престижния международен фестивал „Златна череша, който се провежда в турския град Текирдаг. Диана Рекарска от танцова формация „Астра” към Младежки дом  – Благоевград принуди маститото жури да връчи извънредна награда за първи път в 49-годишната история на танцовия форум. Призът бе за уникалното й солово изпълнение, чийто автор е младата възпитаничка на Галя Златкова.

Трупата на благоевградския Младежки дом пък взриви публиката на Такирдаг с характерно изпълнение по музиката на вечната българска песен „Притури се планината”.

Специално за пътуването в Турция момичетата изцяло обновиха репертоара си и ушиха нови костюми.

Над 150 танцьори от 14 държави, сред които и от далечно Мексико, представиха красотата на характерните за всяка нация композиции. За почетен гост на форума журито единодушно обяви танцова формация „Астра”. Това даде правото да трупата да открие галаконцерта.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1 Диана Рекарска (в средата) получи извънредна награда.

2 Галя Златкова с талантливите си възпитанички

3 Момичетата взривиха публиката с характерно изпълнение по песента „Притури се планината”.

 

Spread the love