„Рилски атлет“ хегемон на 800 м на държавния шампионат за младежи и девойки в Правец

Filed under: Лека атлетика |

Ивана Аджова и Веселина Алинска със злато и бронз, раздели ги 1 стотна на финала

Тотална доминация наложиха състезателките на „Рилски атлет“ на държавното първенство по лека атлетика за девойки младша възраст в Правец.

В бягането на 800 метра 16-годишната Ивана Аджова спечели по инфарктен начин титлата и първото място, изпреварвайки с 1 стотна съотборничката си Веселина Алинска.

Аджова финишира за 2:18,37 мин и защити тилата си от миналата година, а Алинска даде време 2:18,38 мин. Тройката на почетната стълбичка оформи Елена Борисова („Лудогорец“), която записа 2:19,76 мин.

Останалите две състезателки на „Рилски атлет“ – Емануела Тодорова и Ангелина Механджийска, пресякоха финалната линия съответно на 12-а и 18-а позиция.

Въпреки умората от надбягването на 800-те метра Ивана и Веселина се пуснаха и в бягането на 400 м. Двете обаче не можаха да повторят постиженията си – победителката Аджова остана 6-а, докато Алинска стартира във финала, но се отказа по средата на дистанцията. За това повлияха големите горещини в подбалканското градче, достигащи 35 градуса на сянка, и пълното безветрие по време на надпреварата.

„Рядко се виждат подобни инфарктни моменти на тези разстояния. Момичетата дадоха всичко от себе си и затова се получи толкова оспорвана надпревара. Шансът в крайна сметка бе с Ивана, макар че и двете състезателки заслужаваха титлата“, откровен бе след турнира в Правец старши треньорът на самоковските атлетки Костадин Чифлиджанов, който лично награди своите дарования.

Следващото състезание, в което ще вземат участие представителите на „Рилски атлет“, е отново в Правец и ще се състои на 26 и 27 юни (сряда и четвъртък).

 

Текст за снимки:

1.  Аджова (вдясно) и Алинска пресичат финала на 800 м.

2.  Наставникът Чифлиджанов награждава шампионката на почетната стълбичка. Вляво е сребърната медалистка Веселина Алинска. Снимки: bgathletic.com и „Рилски атлет“

Spread the love