158 абитуриенти на ПМГ-Благоевград взеха дипломи, 40% от тях ще учат зад граница

Filed under: Благоевград |

Сред зрелостниците синът на зам.-ректора на АУБ Стивън Съливан – Едуард, лауреатът на национална олимпиада Кирила Захариева, братовчедката на Бербатов – Мелания

158 зрелостници получиха дипломите си в Природоматематическата гимназия в  Благоевград на тържествена церемония. Елитното средно училище е с най-висок бал от матурите в Югозападна България, има 7 пълни отличници, а средният успех от матурите е 5,23.

„Още отсега е ясно, че поне 40 процента от децата ни ще учат зад граница. Изпращаме един добър випуск, като няма как да не съм горда, че това са учениците с най-добри оценки на матурите. Нямаме двойки и тройки на държавните изпити, а оценките ни са от добър нагоре. Успех за мен като директор и учителите е и фактът, че всички приети 158 ученици завършиха успешно петгодишното си обучение в гимназията”, сподели директорът Татяна Ядкова.

На тържественото раздаване на дипломите зрелостниците бяха поздравени както от директора, така и от представител на родителите и единадесетокласничката Севин Мюзекчиева.

Кирила Захариева, която е лауреат на национална олимпиада по литература, също се обърна към съучениците си и учителите. „Дадохте ни ценни уроци, въпреки че на моменти бяхме разюздани, нагли, глупави и малко задръстени”, обобщи зрелостничката.

Повече подробности в печатното издание

Текст за сн:

1-   Кирила Захариева, която е лауреат на национална олимпиада по литература, получава дипломата си от директора Татяна Ядкова.

 

2-   Едуард Съливан взе диплома с успех много добър.

 

3-   Абитуриентите на ПМГ разглеждат с интерес дипломите си.

Spread the love