Светско събитие №1 на Югозапада: Депутатът Ахмед Башев и лидерът на ДПС в Гоце Делчев Сайди Чолак ожениха децата си Ахмед и красивата Каймет пред 1000 гости, наздравици вдигнаха Муса Палев, Корнелия Нинова, Владимир Москов…

Filed under: Гоце Делчев,Оживление |

Свекърът дари златна гривна на снаха си, младоженците свиват гнездо в Огняново

150-24-81  026 copy

Чаровните младоженци Ахмед и Каймет сключиха граждански брак и се врекоха във вечна вярност пред 1000 гости в парка на Гоце Делчев. Събитието се превърна в №1 за сезона със стотиците VIP гости от цяла България. Така две емблематични за Гоцеделчевско фамилии – Башеви от Рибново и Чолак от Брезница, се сродиха с тежка сватба. Най-щастливи бяха бащите на младоженците Ахмед Башев и Сайди Чолак. Бившият кмет на община Гърмен и депутат от ДПС Ахмед Башев в елегантен костюм пръв посрещаше многобройните гости, перфектно се справяше с организацията на цялата сватба. Роднини и приятели на двете семейства пристигнаха специално от Турция. Турска телевизия също отрази събитието, което се превърна в сватбата на годината. Дъщерята на Башеви – Селве през целия ден беше с лаптоп, за да предава събитието по скайп на роднини на семейството в Испания.

150-24-81-4 copy

Десетки неврокопчани часове преди подписването окупираха пейките и пространството около беседката в парка и станаха свидетели на красивия светски брачен ритуал на младото семейство Каймет и Ахмед Башеви.

150-24-81  P1180734 copy

Ахмед Башев-старши не криеше вълнението си и подари на снаха си златна гривна. Не по-малко развълнуван бе и бащата на булката – Сайди Чолак, който е председател на ДПС в Гоцеделчевско и омъжва първата си щерка. На тържеството не успя да дойде поради неотложни партийни ангажименти лидерът на ДПС Лютви Местан, който бе сред официално поканените. Депутатката от БСП Корнелия Нинова се включи в тържеството, макар и с малко закъснение. Тя бе посрещната от голямата гвардия лидери на общинските структури на БСП от общините Гоце Делчев, Гърмен, Хаджидимово и Сатовча, от народните представили от столетницата Тодор Радулов и Емил Костадинов, също и поканените от двете фамилии кметове и общински съветници от цялата област Благоевград.

150-24-81-5 copy

Сватбата уважиха двамата заместник-председатели на Движението за права и свободи Камен Костадинов и Алиосман Имамов, областният управител на Благоевград Муса Палев, градоначалникът на Гоце Делчев Владимир Москов и тримата му заместници Богдан Боцев, Валери Сарандев, Саид Иброш, кметът на Струмяни Емил Илиев, както и много кметове, общински съветници и местни лидери на ДПС и БСП, които са и партньори в 42-рото народно събрание.

150-24-81  P1180748 copy

Празненството започна рано сутринта от дома на младоженеца и неговите родители в гърменското село Огняново. След това кортеж от лъскави автомобили се отправи към село Брезница, за да вземе красивата булка Каймет Чолак, която бе като истинска принцеса в приказната си рокля.

150-24-81 015 copy

Сватбата на годината бе в култовия гоцеделчевски ресторант „Орбел“. Поради големия брой на гостите родителите на младоженците решиха да я направят на две смени. В първата се веселиха и вдигаха наздравици официалните гости, а във втората, която започна от 17 часа, празнуваха близки и приятели на двете семейства.

Почти две седмици преди грандиозната сватба персоналът на ресторанта започна подготовка за посрещането на сватбарите. Наложи се да се търси допълнителна посуда, както и допълнителни сервитьори и обслужващ персонал, за да могат навреме да приготвят и сервират питиетата и ястията. Това е първото сватбено тържество в Гоце Делчев, което се провежда на две смени, докато в големите села в региона това е почти редовна практика.

Менюто е избрано от бащата на младоженеца – депутата Ахмед Башев. На сватбарите бяха сервирани пилешко филе с плънка от гъби, кашкавал и кисели краставички. Домакините бяха заложили на традиционната шопска салата, сухите мезета и много плодове. На сватбата пя народната певица Росица Пейчева.

 

Снимки:

1. Чаровните младоженци Ахмед и Каймет сключиха граждански брак

2. Бившият кмет на община Гърмен и депутат от ДПС Ахмед Башев

3. Брачния ритуал на младото семейство

4. Сватбата уважиха двамата заместник-председатели на Движението за права и свободи Камен Костадинов и Алиосман Имамов

5. Десетки неврокопчани станаха свидетели на красивия светски брачен ритуал на младото семейство Каймет и Ахмед Башеви.

 

 

 

Spread the love