В подкрепа на пиенето на кафе пред Народното събрание

Filed under: Кюстендил |

Само дузина кюстендилци извадиха метла за кабинета „Орешарски”

Digimax A50 / KENOX Q2

Дузина кюстендилци излязоха на протест в подкрепа на националния, който преминава с пиене на кафе пред Народното събрание. ”По принцип идеята е във всички градове на страната хората, които смятат, че това правителство и това Народно събрание не се ползват с необходимото доверие, да протестират”, сподели организаторът на инициативата чрез социалната мрежа “Фейсбук” Любомир Иванов.

Digimax A50 / KENOX Q2

Той заяви, че засега протестите са пред галерията”Владимир Димитров-Майстора”. “Много ми се ще и Кюстендил да се включи по някакъв начин”, допълни Иванов. Един от плакатите, които издигна, бе “Кюстендил е с вас в борбата срещу мафията”.

Digimax A50 / KENOX Q2

Мястото на протеста – Художествената галерия, не е избрано случайно. Така недоволните дават знак на политиците, че не отговарят на това, което е оставил Майстора. Сред недоволните бе и общинският съветник от ДСБ д-р Иван Пипонов.

Digimax A50 / KENOX Q2

С метла и плакати кюстендилци поискаха оставката на премиера Пламен Орешарски. Представители на РУП – Кюстендил и ОП “Охрана” следяха за мирното протичане на протеста. Полицейски патрул стоеше пред читалище “Братство”, до намеса на униформените не се стигна. Протестът бе разрешен от кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Повече подробности в печатното издание

Снимки:

1. Патрулка пазеше протеста в Кюстендил.

2. Любомир Иванов пристигна с метла пред галерията.

3. Дузина недоволни пред културната институция

4. Сред недоволните бе съветникът д-р Иван Пипонов (вдясно на снимката).

Spread the love