Исторически бронз за „Самоков“ от държавното по бокс в столицата

Filed under: Бокс |

Иван Вучелийски първо срази на полуфинала с 3:0 точки Васил Миленков от „Левски-Спартак“, а в последната битка отстъпи с 0:3 пред Кристиян Стефанов от Сливен

154-23-01-vasil-Boks-Ivan Vu4eliyski-vdiasno

Паметен миг за самоковския бокс! По време на държавния шампионат за мъже, състоял се в зала „Румен Пейчев“ в столицата, представителят на клуб „Самоков“ Иван Вучелийски спечели бронзов медал в кат. 91+. Той подели третото място със Станислав Спасов („Национал“). Шампион стана Петър Белберов („Сторм“), надиграл на финала К. Стефанов.

Якият представител на рилския град първо срази на полуфинала с 3:0 точки Васил Миленков от „Левски-Спартак“, а в последната битка отстъпи с 0:3 пред Кристиян Стефанов от Сливен.

Любопитното е, че това бе първото официално състезание на Вучелийски.

„Третото място на Иван безспорно е голям успех за нас, защото е едва третото участие на клуба в шампионата за мъже и първо за момчето. Въпреки своята необиграност в мачове Ванката показа сила и мъжество. Направихме първата стъпка. Тя е много важна и се надявам оттук нататък момчетата да стават все по-добри и да ни радват с победи”, щастлив бе след надпреварата старшията на самоковските борци Веселин Райчев.

Наставникът отдаде дължимото и на агитката от Самоков, която не спря да подкрепя своите любимци в Борисовата градина.

 

Снимка: Иван Вучелийски (най-вдясно) с бронзовия медал на стълбичката на победителите

Spread the love