Хаджигаев напуска ГЕРБ, каузата била компрометирана, с отцепници правят нов политически проект

Filed under: Благоевград |

Петричките гербери начело с Д. Танев дават рамо на отцепниците, Борисов пожела успех на новата формация

yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy copy

Бившият областен управител на Благоевград и член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Костадин Хаджигаев заедно с депутати от 41-вото и 42-рото НС, областни и общински координатори на партията започват нов политически проект. С декларация до медиите те обявиха, че започват поетапно прекратяване на членството си в ГЕРБ. Декларацията е подписана от Иван Петров, Павел Димитров, Недялко Недялков, Костадин Хаджигаев, Емил Димитров.През последните години ГЕРБ беше овладяна от хора, непритежаващи съвкупността от морални, политически и професионални качества, изисквани и очаквани от обществото. Вследствие на това каузата ГЕРБ беше компрометирана. Обявените принципи и цели за открито управление, за прозрачност и морал в политиката бяха погазени и подменени с преследване на частни интереси. В употреба бяха наложени методи и средства, срещу които трябваше да се борим. Партията беше използвана като ракета носител за заемане на постове и облагодетелстване от властта. Стигна се дотам човек с повдигнати обвинения за сериозни престъпления да продължава да бъде зам.-председател на ГЕРБ и по този начин да се представя като мерило за почтеност. Идеята ГЕРБ беше приватизирана, а ПП ГЕРБ няма нищо общо с партията, която беше създадена на 03.12.2006. Днес тя отблъсква с арогантността и неадекватното си поведение, с ширещата се посредственост, с липсата на демократичност.

Ние, членове на Изпълнителната комисия, депутати от 41-вото и 42-рото НС, областни и общински координатори, министри от правителството на ГЕРБ, учредители и членове, разочаровани от неспособността на ръководството на партията да види реалностите и от отказа на председателя да предприеме необходимите мерки за възстановяване образа на ПП ГЕРБ като партия на промяната, заявяваме, че започваме поетапно прекратяване на членството си в ПП ГЕРБ и пристъпваме към създаване на нов политически проект, отговарящ на повика на времето“, се казва в декларацията.

Координаторът на ГЕРБ в Петрич Димитър Танев подкрепя декларацията. Петричките гербери уточниха, че идеята им да напуснат ГЕРБ е назряла отдавна. Капката на последното недоволство бил изборът на настоящия депутат Митко Захов в листата на трета избираема позиция на отминалите предсрочни парламентарни избори. Според местната структура това било незачитане на общинското ръководство, което е номинирало за депутат координатора си инж. Димитър Танев.

Костадин Хаджигаев не бе открит за коментар.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пожела успех на новата формация, която обявиха, че ще създадат напускащи партията, в които фигурира и бившият областен управител на Пиринско и член на Изпълнителното бюро на ГЕРБ Костадин Хаджигаев.

Въпреки че направих опити да намеря консенсус в партията, явно желанието да работят самостоятелно и да реализират знанията и уменията си е по-силно. Така че единственото, което мога да им пожелая, е успех, се посочва в изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, разпространено от пресцентъра на партията.

„Членуването и напускането на една партия е доброволен акт. Напомням само, че партия ГЕРБ съм я създал аз и структурите, за които говорят в декларацията, не могат да бъдат управлявани от Цветанов или някой друг освен от мен. Не приемам някой да се чувства като крепостен селянин в партията, затова, когато човек не се чувства удовлетворен, е свободен да тръгне по нов път. На няколкото срещи, които имах с колегите, категорично заявих, че няма нещо или някой в партията или извън нея, от които да се чувствам зависим. Затова и днес не приемам да бъда изнудван през медиите с подобен род декларации. Заявил съм воля за комуникация на няколкото срещи, които проведохме с тях. Тогава заявих и своята позиция, затова и считам този техен акт за прибързан. Още веднъж им пожелавам успех“, се казва в изявлението на лидера на ГЕРБ.

Повече подробности в печатното издание

Снимка: Д. Танев, К. Хаджигаев и Бойко Борисов

Spread the love