18-год. шофьор предизвика верижна катастрофа в тунел край Кресна, 5-има пострадаха, сред тях бременна, 2-год. дете невредимо

Filed under: Благоевград |

Policiq nai nova)

Тежка верижна катастрофа стана в Кресненското дефиле. Жестокият сблъсък станал в големия тунел, като три автомобила са се нанизали верижно. Има 5-има ранени, сред пострадалите е и бременна жена, настанена в АГО отделение на МБАЛ-Благоевград, а 2-годишно дете е невредимо. В една от колите са се возили софиянци, които са се връщали от Гърция, във втората са били благоевградчани. По непотвърдена информация катастрофата е предизвикана от 18-годишния софиянец Марио Ангелов, който предприел маневра изпреварване в тунела. Той изпуснал завой заради по-високата скорост, с която се движел. Колата се забила странично в джип, после в „Ауди“, а накрая – в „Рено“.

При пътния инцидент са пострадали пътуващата в колата му 19-годишната Мирена Ангелова, Емилия Веселинова (37 г.), Христо Славчев от София и 42-годишната благоевградчанка Снежана Мицкова.

Тежки увреждания при пострадалите не са установени.

Ранените след преглед в Спешния център са настанени в отделенията на благоевградската болница. Няма опасност за живота им. Двама от пострадалите са с гръдни травми, останалите са силно уплашени. Детенцето не е ранено.

Възможна причина за възникването на пътния инцидент е неправилното заобикаляне и изпреварване в участъка на тунела, където видимостта е много слаба, съобщиха от полицията в Благоевград.

Spread the love