На семинар за велотуризма в СПА хотел „Св. Никола”: Рекордьор на Гинес смая санданчани, изкатерил Килиманджаро с колело, учителят Николай Бойчев обиколи Македония за 10 дни на две колела

Filed under: Оживление |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Рекордьорът на Гинес доц. д-р Александър Илиев смая санданчани с приключенията си в Хималаите, Андите и Каракуш. Той прожектира филм как е покорил връх Килиманджаро с велосипед на обучителен семинар за еко- и велотризъм в СПА хотел „Свети Никола“ в Сандански. Форумът се организира от сдружение „Бизнес информационен и консултантски център” – Сандански в рамките на проект „Наслади се на уникална природа – велотуризмът в помощ на природата”. Водещ обучението бе доц. д-р Александър Илиев. Стекоха се участници от Куманово, Делчево, Сандански, Петрич, Благоевград и др. Лекторът Александър Илиев сподели впечатления от велообучение на тридневен лагер с ученици в благоевградската местност м. Бодрост. Освен полезните знания и съвети при организиране на еко- и велопоходи всички с голямо въодушевление изгледаха филма за изкачване на връх Килиманджаро с велосипед. Илиев има три признати опита за Гинес – 24 часа пантомима без спиране, пред публика – 208 км; бегач и маратонец – за 3дни 20 часа и 10 мин до Еверест; концерт на Еверест.

Илия Митов от Сандански представи своя идея за велосъбитие по маршрут Мелнишки пирамиди. Учителят по физическо в Гимназия „Яне Сандански“ Николай Бойчев сподели опита си от велопохода обиколка на Пирин, разказа и за участието си във велопоход до Македония за 10 дни. От Петрич разказаха за обиколката на Беласица по примера на санданчани, която правят за втори път. Гостите от Куманово подготвиха и направиха презентация на 6-дневен маршрут със завършек на 2 август – празника на Македония. Накрая всеки получи сертификат за участие в обучителния семинар.

Снимка: Доц. д-р Александър Илиев и Пламен Тодоров от Бизнес информационен и Консултантски център – Сандански

Spread the love